100_0153

SLOVESNOST OB KONCU VEROUČNEGA LETA V LJUBLJANI

V nedeljo, 19. junija 2011, je bila v Ljubljani organizirana slovesnost ob koncu verskega pouka. Manifestacija je vsebovala več vsebin. Prvi del manifestacije je bil namenjen članom mekteba, ki so pokazali kaj so se naučili v preteklem letu, recitirali so Kur’an ter ilahije in kaside (pobožne psemi).

Drugi del manifestacije pa je bil sestavljen iz športnih aktivnosti in prostega druženja mektebskih učencev in staršev ob pikniku, ki ga je pripravil Izvršni odbor Islamske skupnosti Ljubljana. Ne glede na vreme, ki ta dan ni bilo namenjeno zunanjim aktivnostim, so mektebski učenci in starši ob druženju in veselju opravili vse načrtovane aktivnosti.

 

V programu so sodelovali vsi učenci, ki so pokazali dovolj poguma, da javno nastopajo.

 

Poseben čar te manifestacije je bila tudi promocija 18 oseb, ki so se naučili brati  Kur’an. To so vsi tisti učenci, ki so se naučili brati Kur’ an v zadnjih dveh letih. Vsi so dobili tudi Kur’ an kot darilo in priznanje za dosežene rezultate:

 

1. NEDŽMA ISAKOVIĆ

2. BELKISA ŠABIĆ

3. BENJAMIN KUDIĆ

4. DŽEVAD KANURIĆ

5. FATIMA MUŠIĆ

6. ELMA BOŠNJAK

7. SELVEDINA MAHMIĆ

8. DINA BULJUBAŠIĆ

9. FATIMA SALIHBAŠIĆ

10. ADEM PAŠIĆ

11. KENAN BAJRIĆ

12. NASER OGREŠEVIĆ

13. ADNAN GOLUBOVIĆ

14. EDO LJUBIJANKIĆ

15. HANA LJUBIJANKIĆ

16. NERMINA OGREŠEVIĆ

17. ELNUR SMAJIĆ

18. BENJAMIN MUSIĆ

Prav tako so ob tej priložnosti dobili priznanja in darila, tisti učenci, ki so redno obiskovali mektebski pouk:

 

1. AIDA ALIĆ

2. SUMEJA ISIĆ

3. MEDINA HOTIĆ

4. ERMA NUKIĆ

5. DURMIŠI AGAN

6. DAMIR HUTINOVIĆ

Našo manifestacijo je s svojo prisotnostjo obogatil mufti dr. Nedžad Grabus, ki je prisotne nagovoril. Mufti je čestital staršem za trud, ki ga vlagajo v izobraževanje svojih otrok, da se trudijo in jih vsak vikend pripeljejo v mekteb in jih na ta način učijo, da postanejo del Skupnosti. Govoril je tudi o pomembnosti prihoda otrok v mekteb, ker se tu naučijo kakšen odnos naj imajo do Boga, drugih ljudi, in še posebej do svojih staršev. Zahvalil se je tudi imamoma in maullimam za vztrajnost v delu in doseženim rezultatom, še posebej pa prostovoljcem Islamske skupnosti in džematu Ljubljana za dobro in koristno sodelovanje.

 

S to manifestacijo je zaključen mektebski pouk za veroučno leto 2010/2011. Ponovno se bo verouk začel 10.09. 2011. Preteklo mektebsko leto je bilo še posebej uspešno, skupno število vpisanih mektebskih učencev v preteklem letu je 365.

 

Prav tako želimo poudariti, da bo v času poletnih počitnic organiziran poletni mekteb. Vsi tisti, ki bi želeli obiskovati poletni mekteb lahko pridejo vsak torek in četrtek ob 14:00 uri v prostore IS na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70.

 

Upamo, da bo ta dogodek ostal dolgo v spominu mektebskim učencem, njihovim staršem in ostalim članom IS v džematu Ljubljana.

 

Imam Senad Karišik