p1070210

ŠESTO SREČANJE V SPOMIN PADLIM BOŠNJAKOM V LOGU POD MANGARTOM

V nedeljo, 12. junija 2011, je bilo organizirano šesto srečanje v spomin padlim Bošnjakom v Prvi svetovni vojni na Soški fronti, ki so se borili na strani Avstro-Ogrske monarhije.

 

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je v svoj koledar aktivnosti uvrstila drugo nedeljo v mesecu juniju za srečanje v Logu pod Mangartom na vojaškem pokopališču kjer sta pokopana sto dva Bošnjaka. Tako je bilo tudi letos. Srečanja so se udeležili številni člani Islamske skupnosti iz večine džematov v Sloveniji. Prisotni so bili tudi vsi imami, ki so zaposleni v Islamski skupnosti v Sloveniji na čelu z muftijem dr. Nedžadom Grabusom.

 

Srečanja se je udeležil tudi bovški župan in državnozborski poslanec g. Damijan Krivec, ki je na kratko nagovoril zbrane vernike. Zbrane sta nagovorila muftijev namestnik Ibrahim Malanović in mufti dr. Nedžad Grabus.

 

Imami so prebrali 36. kur’ansko poglavje Ja-sin s katerim se v muslimanski tradiciji spominjamo umrlih. Posebno molitev (dova) za to priložnost je izrekel mufti dr. Nedžad Grabus.

 

Po opravljeni opoldanski molitvi je bilo srečanje zaključeno.