nova-h-g-7

PROSLAVA OB NOVEM MUSLIMANSKEM LETU V LJUBLJANI

V nedeljo, 12. decembra 2010, je bila organizirana proslava Novega muslimanskega 1432. leta v džematu Ljubljana.

V skladu z večletno tradicijo džemata Ljubljana se ta svečanost obeležuje z izvedbo mevluda (spev o Muhammedu, a.s.) v prvem tednu prvega meseca v letu – meseca Muharrema, s podelitvijo daril za otroke, ki obiskujejo verouk in pripravi ognjemeta kot veselja za otroke.Izvršni odbor džemata Ljubljana je zbral ogromno število otrok, ki obiskujejo verouk na enem mestu. Razdeljeno je skupaj 232 daril. Mevludski program so pripravili in izvedli otroci, ki obiskujejo verouk in pevski zbor Mladinskega kroga džemata Ljubljana z mentorstvom muallime Izudine Karišik.

Imam Senad Karišik je nagovoril zbrane vernike, starše in otroke. Govoril je predvsem o sporočilih hidžre, potrebi vzgoje in izobraževanja otrok.

Poleg omenjenega je ob Novem hidžretskem letu Izvršni odbor Ljubljana pripravil desetdnevni program z nazivom »Dnevi Novega hidžretskega leta v džematu Ljubljana«.

V sklopu tega programa je bilo v ponedeljek, 6. decembra dočakano Novo 1432. hidžretsko leto ob različnih bogoslužjih in druženju članov Islamske skupnosti. Verniki in vernice so imeli priložnost vsako noč poslušati predavanja o Božjih odposlancih kot tudi tribuno o hidžri, ki jo je predstavil Ramo Muzaferović, imam iz Kranja.

Program bo končan v četrtek, 16. decembra 2010, s skupnim iftarjem (večerja ob koncu posta), ki bo organiziran ob 10. dnevu meseca muharrema oz. dnevu ašure.

Izvršni odbor džemata Ljubljana se zahvaljuje vsem udeležencem programa in vsem tistim, ki so na kakršenkoli način pomagali da se omenjeni program realizira.

nova-h-g-1

nova-h-g-2

nova-h-g-5

nova-h-g-6

nova-h-g-7

nova-h-g-8

nova-h-g-9

nova-h-g-10