zemzem

ŽZ ZEMZEM SODELOVALO NA FESTIVALU NEVLADNIH ORGANIZACIJ LUPA

V Ljubljani je od 27. septembra do 1. oktobra 2010, potekal festival nevladnih organizacij Lupa. Festival nevladnih organizacij LUPA je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij. V tem času so se vrstili različni dogodki nevladnih organizacij.

Častni pokrovitelj festivala nevladnih organizacij je bil dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije. Častni pokrovitelj bazarja nevladnih organizacij pa je bil g. Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana.

V četrtek, 30. septembra, od 11. do 19. ure, je potekal osrednji dogodek festivala – bazar nevladnih organizacij, kjer so se nevladne organizacije predstavile v središču Ljubljane (Prešernov trg, Tromostovje, Stritarjeva ulica in Wolfova ulica). Na njem se je s številnimi aktivnostmi predstavilo več kot 150 slovenskih NVO, ki so ta dan v letu stopile v ospredje in se širši javnosti pokazale v vsej svoji raznolikosti. Nevladne organizacije so se predstavile na stojnicah in ob njih, na osrednjem odru na Prešernovem trgu pa so se zvrstili nastopi raznih kulturnih in športnih društev.

Ženskem združenju Zemzem je bila dodeljena stojnica številka sedem, na Prešernovem trgu. Za Zemzem je bila to še ena možnost, da svoje aktivnosti in delovanje predstavijo širši družbi. Svojo stojnico so okrasile z različnimi predmeti, ki so del bogate bosanske tradicije, postregle mimoidoče z različnimi tradicionalnimi bosanskimi specialitetami, kar je mnoge privabilo k stojnici Zemzema. Članice Zemzema so mimoidočim delile promocijske letake in jim predstavile delovanje društva. Mnogi so bili presenečeni v pozitivnem smislu saj se zavedajo dejstva, da je bosanske kultura in tradicija bogata in zanimiva dediščina. Članice Zemzema so bile počaščene, da se je veliko mimoidočih spomnilo in vprašalo, ali to društvo organizira Festival bosanske hrane, kar pomeni, da je eden od največjih projektov tega društva dobro sprejet med samimi Ljubljančani.

Članice Zemzema so ponosne, da lahko s svojim majhnim prispevkom obogatijo raznolikost družbe in prispevajo k večji osveščenosti vseh ljudi.

zemzem