v-kopru-obelezen-dan-bedra-3

V KOPRU OBELEŽEN DAN BEDRA

V petek, 27. avgusta 2010, oziroma 17. ramazana je bil v džematu Koper svečano obeležen »Dan Bedra«. Program se je začel z akšamsko molitvijo in s skupnim iftarjem oziroma ramazansko večerjo, ki ga je organiziral Odbor Islamske skupnosti Koper. Hadži Zijad Svraka, predsednik Odbora Islamske skupnosti Koper, se je pred koncem posta zahvalil vsem članom Islamske skupnosti, ki so se odzvali povabilu in podprli organizacijo skupnega iftarja.

Skupnemu iftarju je prisostvovalo okrog sedemdeset oseb, ki so v prekrasni atmosferi preživeli čas do teravih namaza. Posebej je potrebno poudariti, da so članice ženskega združenja našega džemata dale poseben prispevek pri organizaciji iftarja kot tudi vseh drugih aktivnosti, ki se organizirajo v našem džematu.

Pred začetkom teravih-namaza so člani mektebskega pouka v mesdžidu Koper in del mladine iz džemata Koper izvedli program, ki je (z recitiranjem Kur’ana, ilahijami in recitiranjem) povezan z »Dnevom Bedra«. V programu so sodelovali: Maida Hodžić, Emina Hodžić, Armina Hodžić, Edina Husanović, Amrudina Durić, Sabrina Karajković, Amrudin Durić, Edin Husanović, Maid Svraka  in  Malin Svraka.

Imam Nevres Mustafić je po izvedenem programu imel predavanje v katerem je izpostavil najpomembnejša sporočila Bedra.

Program je bil končan z različnimi molitvami za vse muslimane danes v svetu.

Nevres ef. Mustafić

v-kopru-obelezen-dan-bedra-3

v-kopru-obelezen-dan-bedra-2

v-kopru-obelezen-dan-bedra-1

bedr1

bedr2

bedr3