druga-tretjina-5

UTRINKI DRUGE TRETJINE MESECA RAMAZANA

Ljubljana, 1. september 2010, (MINAS) – Program Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

v času meseca ramazana je zelo dinamičen. O aktivnostim v prvi tretjini meseca ramazana smo javnost delno obvestili. Druga tretjina je bila še bolj dinamična kot prva.

Mufti dr. Nedžad Grabus je uspel obiskati večino džematov v Sloveniji in nagovoriti vernike. Tako je bil na mladinskem iftarju (večerja ob koncu posta) na Jesenicah, na skupnem iftarju v Velenju, Kopru, Postojni, Krškem, Ljubljani, Novi Gorici, Kočevju in Celju. V drugi tretjini meseca ramazana je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s sodelavci obiskal Islamsko skupnost na Hrvaškem kjer je sodeloval na skupnem iftarju in je nagovoril zbrane vernike v Zagrebški džamiji.

V Ljubljani je bil 28. avgusta 2010, organiziran mladinski iftar, ki se ga je udeležilo okrog 200 mladih iz različnih mest iz Slovenije in Hrvaške. Zbrane sta nagovorila tajnik Nevzet Porić in ljubljanski imam Senad Karišik.

Ob koncu druge tretjine meseca ramazana se je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem udeležil velikega iftarja v Zenicu, ki ga je organiziralo Muftijstvo zeniško in sicer v nedeljo, 29. avgusta 2010. Ob tej priložnosti je zeniški mufti mr. Ejub Dautović izročil ček muftiju dr. Nedžadu Grabusu v višini 16.425,20 KM oziroma 8.380,00 EUR, ki so jih zbrali verniki na področju zeniškega muftijstva. Mufti dr. Nedžad Grabus je na kratko nagovoril zbrane gospodarstvenike in ostale zbrane ter jih pozval, da se vključijo v akcijo zbiranja denarja. Celoten izkupiček večera je bil 21.000,00 EUR za ljubljansko džamijo.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je uspela zmanjšati glavnico kredita za zemljišče na 1.990.000,00 EUR. Akcija še vedno poteka. Zato pozivamo vse zainteresirane da se vključijo v odplačilo kredita. Vodstvo Islamske skupnosti pričakuje, da se bo do konca meseca ramazana zbralo še nekaj denarja ter, da se bo glavnica še zmanjšala.

druga-tretjina-1

Celje

druga-tretjina-2

Ljubljana

druga-tretjina-3

Mladinski iftar v Ljubljani

druga-tretjina-4

Nova Gorica

druga-tretjina-5

Zagreb

druga-tretjina-6

Zenica

druga-tretjina-7

Zenica