koper

V KOPRU OBNOVLJENI PROSTORI ISLAMSKE SKUPNOSTI

Koper, 05. junij 2010, (MINAS) – V soboto, 05. junija 2010, je bila organizirana svečanost ob zaključku obnovitvenih del na mesdžidu (molilnici) na Kosovelovem trgu 1 v Kopru.

Odbor Islamske skupnosti Koper je organiziral svečanost v Gledališču Koper kjer se je zbralo nekaj sto vernikov iz Kopra, njegove okolice in drugih slovenskih džematov.

Med vidnimi gosti so bili mufti dr. Nedžad Grabus, direktor Urada za verske skupnosti g. Aleš Gulič, piranski župan g. Tomaž Gantar, podžupan Mestne občine Koper g. Jani Bačič, predstavnik RKC, glavni imam Medžlisa Islamske skupnosti Brčko g. Mustafa Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske skupnosti Priboj g. Enes Svraka, imami in predsedniki odborov s področja Mešihata IS Slovenije, člani Mešihata, Zbora in drugi.

Prisotne so nagovorili mufti dr. Nedžad Grabus, direktor Urada g. Aleš Gulič, koprski imam Nevres Mustafić, podpredsednik Zbora IS g. Đelil Saliji in predsednik Odbora IS Koper g. Zijad Svraka.

Program so izvedli imami, muallime in pevski zbor džemata Koper.

Ob koncu prireditve v Gledališču Koper so bile podeljene zahvale zaslužnim osebam, ki so na različne pomagali obnovo objekta in sicer:


1.      Abdija Lelić

2.      Alaedin Limani

3.      ”BEDEM” – Žensko združenje Odbora Islamske skupnosti Koper

4.      Dedo Brdar

5.      Dika Pećanin

6.      Driton Shehu

7.      Džedo Marmi

8.      Dželil Saliji

9.      Edin Kanurić

10.  Emin Tabaković

11.  Eran Durmiši

12.  Hamdi Durmiši

13.  Hamed Suljić

14.  Himzo Kličić

15.  Husejn Beganović

16.  Ismail Durmiši

17.  Ismail Palamar

18.  Ismet Ibradžić

19.  Kanija Demiroski

20.  Kasim Hadžić

21.  Lirim Muharemi

22.  Medo Lulić

23.  Medžait Redžepi

24.  Muhamed Bajrektarević

25.  Mujadin Imširović

26.  Nazme Šerifoski

27.  Nevres-ef. Mustafić

28.  Rasim Civić

29.  Safet Hodžić

30.  Safet Lulić

31.  Safet Veladžić

32.  Salih Travljanin

33.  Salkan Merić

34.  Samir Pilić

35.  Sead Murtić

36.  Semir Hajder

37.  Semiz Husanović

38.  Subija Tajroski

39.  Sulejman Kolonić

40.  Šerif Kadirić

41.  Ševal Bešić.

42.  Zijad Svraka

Po končani prireditvi so se zbrani sprehodili do Kosovelovega trga 1. Čast, da svečano odpre obnovljene prostore je imel g. Subija Tajroski kot največji donator za obnovo objekta Islamske skupnosti v Kopru.

Po svečani otvoritvi je sledila opoldanska molitev in zaključek manifestacije z dovo (molitvijo), ki jo je prebral mufti dr. Nedžad Grabus.

Notranjost mesdžida v Kopru vzbuja mir v človeku. Vsi njegovi notranji elementi so postavljeni, vgrajeni in obdelani z moderno-tradicionalnim stilom ter zbujajo v človeku spokoj in navdušenost. Zato, iskrene čestitke Odboru Islamske skupnosti Koper in celotnem džematu Koper za uspešno izvedbo tega tako pomembnega projekta.

koper

koper2

koper3

koper4

koper5