kocevje1

»DAN DŽEMATA KOČEVJE«

V soboto, 29. maja 2010, je bila organizirana manifestacija »Dan džemata Kočevje«, ki je potekala na stadionu Koblarji v bližini Kočevja.

Ob tej priložnosti je bil organiziran turnir v malem nogometu (sodelovalo je 15 ekip iz Slovenije, Avstrije, Italije in BiH), šahovski turnir, vlečenje vrvi in metanje krogle.

Po opoldanski molitvi je zbrane nagovoril imam Samir Jusić, ki je izrazil dobrodošlico vsem zbranim. Pozval je prisotne, da tudi v bodoče podprejo takšne manifestacije in s svojo prisotnostjo bogatijo takšna in podobna druženja. Potem je zbrano glava množico v imenu Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji nagovoril Ramo ef. Muzaferović kot odposlanec muftija dr. Nedžada Grabusa, ki se je mudil na službeni poti.

Prisotne je nagovoril tudi kočevski župan mag. Janko Veber, ki je pohvalil odnosne in sodelovanje med Odborom Islamske skupnosti Kočevje in Občino Kočevje. Župan Veber je bil prijetno presenečen z organizacijo srečanja in kot domačin je zaželel dobrodošlico vsem gostom, posebej pa tistim iz drugih držav, ki so se udeležili te manifestacije.

Na koncu je prisotne pozdravil prof. Rifet Šahinović, ki je imel krajše predavanje v katerem je pozval vernike, da sledijo svoje imame, ker so oni tisti, ki jim razlagajo kaj je prava pot po kateri naj hodijo. Izrazil je prepričanje, da bodo muslimani v Sloveniji tudi v prihodnje primer enotnosti, ter da bodo še naprej realizirali dobre projekte kot so do sedaj.

Po opravljeni opoldanski molitvi je predsednik Odbora Islamske skupnosti Kočevje g. Sulejman Kuduzović podelil pokale zmagovalcem. Prvo mesto v malem nogometu je pripadlo ekipi iz Tržiča, drugo iz Gradca (Avstrija) in tretje ekipi iz Velenja.

Zmagovalec šahovskega turnirja je predstavnik džemata Velenje, drugo mesto je pripadlo predstavniku džemata Kočevje in tretje džematu Krško.

Najboljša ekipa v vlečenju vrvi je bila ekipa iz Ljubljane, drugo mesto je osvojila ekipa iz Kočevja in tretje ekipa iz Gradca.

V metanju krogle je bil najboljši g. Rasim Muharemović in Celovca (Avstrija), drugi je bil g. Sejad Denić z Jesenic in tretji g. Admir Ganić in Sanskega Mosta (BiH).

Čestitamo zmagovalcem.

Imam Samir Jusić

kocevje1

kocevje2

kocevje3

kocevje4

kocevje5