libija

DELEGACIJA ISLAMSKE SKUPNOSTI PRI LIBIJSKEM VODITELJU MUAMMERU EL-GADDAFIJU

Tripoli, 6. junij 2010, (MINAS) – Od srede, 02. junija do četrtka 10. junija 2010, se je delegacija Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mudila na obisku v Libiji. Na čelu delegacije je bil muftijev namestnik Ibrahim ef. Malanović skupaj z imamom Ifetom Suljićem imamom Ramo Muzaferović, član Mešihata Zejnula Bilali in vodja projektov v Zavodu Averroes Denis Striković.

V nedeljo, 6. junija 2010, je libijski voditelj Muammer el-Gaddafi sprejel muslimanske verske poglavarje z Balkana med katerimi je bil tudi reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

Libijski vodja je zaželel dobrodošlico svojim gostom in povedal, da so vedno dobrodošli v Libijo.

V imenu slovenske delegacije je el-Gaddafija pozdravil Ibrahim Malanović, ki ga je v svojem nagovoru seznanil z Islamsko skupnostjo v Republiki Sloveniji, muslimani v Sloveniji in posebej s projektom izgradnje džamije v Ljubljani. Ob tej priložnosti je predal el-Gaddafiju projekt izgradnje Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. Poleg omenjenega projekta je g. Malanović kot vodja slovenske delegacije predal libijskemu vodji darilo in sicer kristalno kroglo v obliki globusa, ki je bil izdelan v Rogaški Slatini.

Slovenska delegacija se je srečala tudi z ministrom vakufov in zekata g. Ibrahim Abduselam Ibrahim, ki je pokazal veliko zanimanje za projekt izgradnje džamije v Ljubljani po predstavitvi projekta s strani Ibrahima Malanovića.

libija

libija

libija

libija