Zijaret srcu

PROMOCIJA CD-eja »ZIJARET SRCU« ZEJDA ŠOTE

Ljubljana, 19. junij 2010, (MINAS) – V soboto, 19. junija 2010, je bila organizirana promocija novega CD-eja duhovne glasbe Zejda Šote z nazivom »Zijaret srcu).

Zejd Šoto je bil rojen v Konjicu kjer je končal osnovno šolo. V času vojne v BiH se je vpisal v Gazi Hurev-begovo medreso, ki jo je uspešno končal leta 1998. Pred začetkom vojne leta 1992. je končal četrti razred glasbene šole v Konjicu. Po vpisu v srednjo šolo je bil član znanega pevskega zbora Gazi Hurev-begove medrese. S pevskim zborom »Sejfullah« je posnel video za pesem el-Muallim (Sami Yusuf). Pesem je doživela velik uspeh. S »Sejfullahom« je posnel leta 2007., zelo uspešen album »Sjeta«. Sodeloval je z zelo uspešnimi glasbeniki kot so Sami Yusuf, Yusuf Islam, Zain Bhikha, Nativee Deen, Mustafa Demirci in drugi. Nastopal je v popularnih dvoranah kot so Royal Concert Hall v Glasgowu, Symphony Hall v Birminghamu, Bridgwater Hall v Manchesteru, Cardiff, Bradford, legendarnem Royal Albert Hallu v Londonu, Dunaju, Berlinu, Utrehtu, Jeddah, Istanbul, Ankara, Manisa, Kayseri, Samsun in v številnih drugih mestih. Maja 2010, je sodeloval na festivalu Turkovizija kjer je bil s strani publike in organizatorjev razglašen za najboljšega interpretatorja. Na albumu „Zijaret srcu” je delal leto in pol. Album je bil izdan v Turčiji maja 2010.

Prva promocija CD-eja je bila organizirana v Ljubljani v kongresni dvorani na Cesti Andreja Bitenca 70 pred okrog sto povabljencev, ki so imeli privilegij uživati v prekrasni izvedbi novih in starih ilahij, ki jih je v deževnem popoldnevu prepeval Zejd Šoto kar v štirih jezikih in sicer, bosanščini, turščini, arabščini in angleščini. Po njegovih besedah je Ljubljano kot prvo mesto promocije izbral zaradi velikega spoštovanja in zahvale dr. Nedžadu Grabusu in njegovim sodelavcem.

Ob koncu dvourne promocije so se prisotni potegovali za podpisane CD-eje Zejda Šote s prekrasnimi enajstimi duhovnimi pesmimi, ki govorijo o Bogu in Muhammedu, a.s.

 

Zijaret srcu

Zijaret srcu

Zijaret srcu