Mevlud

MEVLUD V LJUBLJANI OB 3. OBLETNICI NAKUPA HIŠE V LJUBLJANI

 

 

Ljubljana, 18. junij 2010, (MINAS) – V Ljubljani je bil organiziran mevlud ob tretji obletnici nakupu objekta na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70 in sicer v petek, 18. junija 2010.

Mevludski program so izvedli imami, ki živijo in delajo na področju Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji in sicer: Ramo ef. Muzaferović, Nijaz ef. Salkić, Redžep ef. Hodžić, Ifet ef. Suljić, Sead ef. Karišik, Fahrudin ef. Smajić, Mustafa ef. Gavranović, Munzir ef. Čelenka, Senad ef. Karišik in Nevzet ef. Porić. V programu je sodeloval tudi izvajalec sufijske glasbe Zejd Šoto.

Zbrane vernike je nagovoril mufti dr. Nedžad Grabus, ki je v svojem nagovoru povzel aktivnosti glede nakupa, obnove in trenutne situacije v objektu Islamske skupnosti v Ljubljani. Zato se je kot mufti zahvalil vsem tistim, ki so pomagali projekte Islamske skupnosti posebej pa projekte povezane z objektom na naslovu Centra Andreja Bitenca, ki je bil kupljen pred tremi leti oziroma za katerega je bila podpisana kupoprodajna pogodba, 18. junija 2007.

Zato je mufti dr. Nedžad Grabus kot predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji podelil zahvale naslednjim osebam in subjektom:

 

ABDI ALIRIZA,

ELVIRA ALAGIĆ,

ENES ĆEMAN,

ESAD BAJRAKTAREVIĆ,

ESAD HUTINOVIĆ,

ESMA FERIZOVIĆ,

FIKRET BEGOVIĆ,

HAKIJA ALIBAŠIĆ,

HASAN MACANOVIĆ,

HIDAJET ZEC,

ISMET KANURIĆ,

JUSUF  MUHTARI,

MAHIR ŠABANI,

MUHAREM  PIVAČ,

MUZAFER ROVČANIN,

MUZAFER RUJOVIĆ,

ODBOR IS LJUBLJANA,

SAFET JAKUPOVIĆ,

SEAD ALEŠEVIĆ,

SEFADIN  ADROVIĆ,

SEJAD KANURIĆ,

SMAIL ŠAĆIROVIĆ,

ŠABAN KADRIESKI,

ŠEMSUDIN  ALEŠEVIĆ.

 

Drugi del zahval je bil podeljen v soboto, 19. junija 2010, ob promociji CD-eja duhovne glasbe Zejda Šote in sicer:

 

EKREM ŠABIĆ,

EMIR SIROVINA,

ESAD MULALIĆ,

FIKRET MAKIĆ,

HAMDIJA BADIĆ,

IBRAHIM HAMZIĆ,

ISMET PORIĆ,

MIRSAD MURIĆ,

NURIJA PAŠIĆ,

RASIM SULJKANOVIĆ,

ŽILIĆ ŠEFIK,

ŽZ ZEMZEM.

 

Po napovedi organizatorjev te manifestacije, Odbora IS Ljubljana in Senada ef. Karišika, se bo džemat Ljubljana vsako leto spomnil tega prelomnega datuma, ki je popolnoma spremenil delo, položaj in nenazadnje ugled največjega džemAta v Sloveniji.

Mevlud

Mevlud

Mevlud

Mevlud

Mevlud

Mevlud

Mevlud

Mevlud

Mevlud