sestanek_imamov4

SESTANEK IMAMOV V LJUBLJANI

Ljubljana, 04. marec 2010, (MINAS) – V četrtek, 04. marca 2010, je bil organiziran sestanek imamov, ki so zaposleni v Islamski skupnosti v RS. Sestanku so prisostvovali mufti dr. Nedžad Grabus, njegov namestnik Ibrahim Malanović in tajnik Nevzet Porić.

 

 

Imami v Sloveniji vsak mesec organizirajo delovne sestanke na katerih se pogovarjajo o aktualnih vprašnjih za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji in muslimane v Sloveniji. Ob tej priložnosti seznanijo muftija dr. Nedžada Grabusa o stanju v džematih, verskem pouku, ki ga izvajajo na terenu kot tudi o drugih vprašnjih.

V četrtek, 04. marca je na sestanku mufti dr. Nedžad Grabus seznanil imame z dejstvom, da mu bo 29. aprila 2010, potekel mandat na mestu muftija. Zato je želel slišati mnenje imamov kaj mislijo o nadaljevanju njegovega drugega mandata. Imami so dali enoglasno podporo muftiju Grabusu, da nadaljuje svoje delo v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji tudi v prihodnje. Po njihovem mnenju ne obstaja druga oseba, ki bi lahko nadaljevala delo in pozitivni trend, ki ga je začel mufti Nedžad Grabus.

Ob koncu sestanka se je imamom pridružil banjaluški mufti Edhem ef. Čamdžić, ki je predstavil stanje muslimanov in Islamske skupnosti v Banja Luki in okolici. Pohvalil je delo muftija dr. Nedžada Grabusa, ki se v Bosni omenja kot pozitiven primer uspešnega vodje in predstavnika muslimanov. Izrazil je svoje zadovoljstvo z napredkom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki je vidno v preteklih letih.

sestanek_imamov1

sestanek_imamov2

sestanek_imamov3

sestanek_imamov4