obisk_celikovic2

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS SPREJEL GLAVNEGA IMAMA IZ KAKNJA

Ljubljana, 02. Marec 2010, (MINAS) – V torek, 02. marca 2010, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in predsednikom Zbora Islamske skupnosti g. Refikom Havzija sprejel glavnega imama Medžlisa Islamske skupnosti Kakanj Sulejmana ef. Čelikovića in člane pevskega zbora Hor Ak-Saray v prostorih Islamske skupnosti Cesta Andreja Bitenca 70 v Ljubljani. Srečanju sta so prisostvovali Sead ef. Karišik, jeseniški imam, Senad ef. Karišik, ljubljanski imam, h. Midhat Alagić, predsednik Odbora Islamske skupnosti Ljubljana in h. Safet Jakupović, član Odbora IS Ljubljana.

 

 

Hor Ak-Saray na čelu z imamom Sulejmanom Čelikovićem so izvedli mevludski program v četrtek, 25. februarja 2010, v džematu Kočevju. Potem so obiskali nekoliko džematov v Nemčiji. V povratku so se ustavili na Jesenicah, 01. marca 2010, kjer so tudi izvedli mevludski program ob rojstnem dnevu Muhammeda, a.s.

Na srečanju z muftijem dr. Nedžadom Grabusom so pokazali velik interes za projekt izgradnje džamije v Sloveniji kot tudi za stanje muslimanov in položaj Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Zato jih je mufti dr. Nedžad Grabus seznanil z vsemi omenjenimi vprašanji. Mufti in glavni imam Čeliković sta se dotaknila tudi stanja muslimanov v BiH in nekterih projektov Islamske skupnosti v BiH. Ob koncu so gostje obiskali lokacijo kjer se bo gradila džamija v Ljubljani.

obisk_celikovic1

obisk_celikovic2

obisk_celikovic3