zbor_islamske_skupnosti_2

V LJUBLJANI ZASEDAL ZBOR ISLAMSKE SKUPNOSTI V RS

Ljubljana, 31. januar 2010, (MINAS) – V nedeljo, 31. januarja 2010, je bila organizirana 7. redna seja Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki je potekala v prostorih Odbora Islamske skupnosti Ljubljana, Cesta Andreja Bitenca 70 v Ljubljani.

 

 

Seje se je udeležila večina članov Zbora Islamske skupnosti na čelu s predsednikom g. Refikom Havzija in podpredsedniki g. Murat Dedić in Đelil Saliji, člani Mešihata na čelu s predsednikom muftijem dr. Nedžadom Grabusom, njegovim namestnikom Ibrahim ef. Malanović tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić in predsedniki odborov Islamske skupnosti.

 

Ker je po Zakonu o verski svobodi Islamska skupnost v Republiki Sloveniji, tako kot druge cerkve in verske skupnosti, dolžna izpolniti obveznosti iz 33. člena, se je Statutarna komisija v preteklem letu lotila dela glede spremembe Statuta Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ker so bile nekatere rešitve nesprejemljive oz. niso bile v skladu s trenutno zakonodajo. Zato je Zbor Islamske skupnosti z dvotretjinsko večino sprejel spremembe Statuta Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji na podlagi katerega bo vodstvo Islamske skupnosti v kratkem oddalo vso potrebno dokumentacijo glede izpolnitve obveznosti 33. člena Zakona o verski svobodi na Urad za verske skupnosti Vlade Republike Slovenije.

Spremembe Statuta so podprli vsi člani Zbora razen enega glasu, ki je bil vzdržan.

 

V nadaljevanju je bil sprejet tudi Pravilnik o volitvah v Islamski skupnosti v Republiki, ki bo omogočil lažjo izvedbo volitev v IS.

 

Zbor Islamske skupnosti je razpravljal še o nekaterih tekočih vprašanjih Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Posebej je bilo poudarjeno vprašanje nakupa zemljišča za džamijo oziroma odplačilo bančnega kredita v letu 2010.

 

zbor_islamske_skupnosti_1

 

zbor_islamske_skupnosti_2

zbor_islamske_skupnosti_3