rim2.jpg

REISU-L-ULEMA NA OBISKU V MEŠIHATU IN POGOVOR Z IMAMI

Ljubljana, 18. marec2009, (MINAS) – V sredo, 18. marca 2009, je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić obiskal Mešihat Islamske skupnosti v Sloveniji na Grablovičevi 14 v Ljubljani. Reisa Cerića je sprejel mufti dr. Nedžad Grabus, njegov namestnik Ibrahim Malanović in tajnik Nevzet Porić.

V pogovoru je bilo izpostavljeno vprašanje izgradnje džamije v Ljubljani. Mufti dr. Nedžad se je zahvalil resiu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću za nesebično pomoč, ki smo jo bili deležni s strani reisu-l-uleme v tem projektu. Zahvalil se je tudi Rijasetu Islamske skupnosti v BiH za vso pomoč in podporo, ki jo nudi Islamski skupnosti v Sloveniji.

Reisu-l-ulema Cerić je izrazil svoje zadovoljstvo z uspehom Islamske skupnosti v Sloveniji. Veseli ga, da Skupnost v Sloveniji iz dneva v dan napreduje in postaja zelo resna in organizirana institucija v Evropski uniji. Pričakuje, da se bo pozitiven trend nadaljeval tudi v prihodnosti.

Potem se je resiu-l-ulema dr. Mustafa Cerić srečal z imami, ki opravljajo imamsko delo na področju Mešihata Islamske skupnosti v Sloveniji in se vsak mesec srečujejo na rednih mesečnih seminarjih. Potem, ko so vsi imami posamezno povedali nekoliko besed o sebi in džematu v katerem delajo je reisu-l-ulema Cerić povedal:

„Vesel sem, da ste iz kriznega obdobja prešli v obdobje uspeha, ki se manifestira skozi projekte, ki jih realizirate. Na svojem čelu imate muftija, ki spada med najbolj uspešne predstavnike Islamske skupnosti. Zato vas prosim, da ga podprete v njegovem delu ter, da skupaj z njim ustvarjate še boljše rezultate. Mi imamo določeno povezavo, tj., povezavo med Mešihatom Islamske skupnosti v Sloveniji in Rijasetom Islamske skupnosti v BiH. Ta povezava ne more škoditi ne enim, ne drugim. Zato je dobro, da ta povezava ostane tudi v prihodnosti. Vi niste diaspora toda pogoji v katerih delate ustrezajo pogojem diaspore. Imam je v vsakem džematu najbolj pomemben člen. Uspeh džemata je odvisen od aktivnosti imama. Vi delate v pogojih v katerih ni počitka. Imam je obvezen 24 ur na dan. Imamsko delo je javno delo in ni lahko. Zelo pomembno je da imate te seminarje. Mlajšim imamom je treba pomagati in mlajši imami morajo vprašati za tisto kar ne razumejo. Vesel sem, ker se je dr. Nedžad Grabus odločil in prišel v Slovenijo, da se skupaj z vami bori z izzivi s katerimi se soočate. Zato mu morate pomagati v njegovem delu. Mi kot imami imamo misijo in moramo za seboj pustiti pozitivne sledove. Želim si, da bi bil na vašem mestu, da za seboj pustim pečat. Vi boste pustili pečat za seboj s pomočjo ljubljanske džamije. V tem smislu vas želim podpreti v vašem delu in zaprositi Vzvišenega Boga, da vam pomaga na tej poti”, je zaključil reisu-l-ulema Cerić.

rim1.jpg

 

rim2.jpg

 

rim3.jpg

 

rim4.jpg