rj6.jpg

REISU-L-ULEMA NA LOKACIJI ZA LJUBLJANSKO DŽAMIJO IN NA OBISKU PRI ŽUPANU ZORANU JANKOVIĆU

Ljubljana, 18. marec 2009, (MINAS) – V sredo, 18. marca 2009, je reisu-l-ulema skupaj z muftijem dr. Nedžadom Grabusom in tajnikom Nevzetom Porićem obiskal lokacijo na kateri se bo gradila ljubljanska džamija. Mufti dr. Nedžad Grabus je pokazal reisu-l-ulemi Ceriću kje so zarisane meje in kaj konkretno je Islamska skupnost v Sloveniji kupila. Seznanil je reisu-l-ulemo dr. Mustafo Cerića, da je sodišče dovolilo vpis nepremičnine oz. zemljišča v skupni izmeri 11.364 m2 na Islamsko skupnost v Sloveniji.

Potem se je reisu-l-ulema Cerić skupaj z muftijem dr. Nedžadom Grabusom, njegovim namestnikom Ibrahimom Malanovićem in tajnikom Nevzetom Porićem srečal z županom Mestne občine Ljubljana g. Zoranom Jankovićem v prostorih Mestne občine Ljubljana.

V pogovoru z g. Jankovićem se je reisu-l-ulema Cerić zahvalil županu in njegovim sodelavcem za uspešno končano delo v zvezi s prodajo zemljišča, ki je predvideno za izgradnjo džamije v Ljubljani. Od zadnjega srečanja je čakal trenutek kdaj bo g. Janković uresničil svojo obljubo, ki jo je dal že v predvolilnem času. Poudaril je dejstvo, da g. Janković sodi med tiste politike, ki uresničujejo svoje obljube. Zato je vesel, da je g. Janković našel skupno besedo z muftijem dr. Nedžadom Grabusom, ki uživa njegovo popolno podporo v svojem delu. Islamska skupnost se trenutno nahaja v obdobju vzpona in zato je sigurno zaslužen mufti Grabus s svojimi sodelavci. Ob koncu je čestital g. Jankoviću na opravljenem delu in se zahvalil v imenu Islamske skupnosti v BiH in Slovenije za vse kar je naredil za projekt izgradnje džamije v Ljubljani, ki sigurno sodi v področje človekovih pravic, a pravica muslimanov v Ljubljani je da zgradijo mesto kjer bodo lahko izvrševali svoje verske dolžnosti in obveze, je med drugim povedal reisu-l-ulema Cerić.

Muftija dr. Nedžad Grabus se je tudi zahvalil g. Jankoviću, posebej pa, mestnemu svetniku g. Romanu Jakiču, ki je prisostvoval današnjemu srečanju, za nesebično pomoč pri realizaciji tega projekta. Brez g. Jankovića in g. Jakiča bi bilo dosti težje govoriti o projekti izgradnje džamije v Ljubljani.

Dogovorjeno je bilo, da Islamska skupnost v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana čim prej začne s proceduro razpisovanja arhitekturnega natečaja za bodočo džamija. Potem bo lažje projekt konkretizirati in govoriti o njegovih detajlih.

rj1.jpg

 

rj2.jpg

 

rj3.jpg

 

rj4.jpg

 

rj5.jpg

 

rj6.jpg