logo averroes.jpg

Poziv za zbiranje knjižnega gradiva za knjižnico Zavoda Averroes

 

Posebni cilj Zavoda Averroes je spodbujanje splošnega izobraževanja, akademskega izobraževanja ter vseživljenjskega branja in učenja, zaradi tega je tudi eden najpomembnejših projektov zavoda ustanovitev specialistične knjižnice in doseg cilja 1001. različnega naslova znotraj knjižnega fonda zavoda.

 

V zadnjih mesecih so se na našo prošnjo že odzvali nekateri posamezniki, ki so prispevali knjižne gradivo za potrebe zavoda in knjižnice, prav tako pa se je na naš poziv pozitivno odzvalo s knjižnim gradivom nekaj pomembnih institucij kot so: Knjižnica Gazi Husrev-bega iz Sarajeva (ustanovljena že leta 1530), Fakulteta za politične vede Univerze v Sarajevu, Medžlis Islamske skupnosti v Zagrebu ter Avstrijska koopreacija in dr. Bernhard Stillfried. V bližnji prihodnosti pa pričakujemo pozitiven odziv Orientalističnega inštituta iz Sarajeva in Bošnjaškega inštituta – Fundacije Adila Zulfikarpašića. Poleg vsega tega se v prihodnosti nameravamo obrniti na vse ostale pomembne institucije, katerih vsebina ima stične točke z vsebino našega zavoda.

V tem pozivu pa pozivamo vse zainteresirane, da se vključijo v zbiranje knjižnega gradiva za prvo knjižnico te vrste na Slovenskem, ki je povezano s temami islama in muslimanov na splošno, Balkanom in Malo Azijo, Bližnjim vzhodom, Severno Afriko in ostalimi državami, ki vsebujejo pomemben del muslimanske populacije.

Zavod Averroes se obvezuje, da bo vsak prispevek knjižnega gradiva označil v svoji evidenci prejetega knjižnega gradiva in bodoči elektronski bazi knjižnice Zavoda Averroes, da bodo tudi prihajajoče generacije vedele kdo je pripomogel pri širjenju znanja na zgoraj zapisane teme na področju Slovenije – upamo tudi v letih, ki bodo prišla za nami.

Uporaba knjižnice in izposoja gradiva bo na voljo članom Zavoda Averroes in članom knjižnice Zavoda Averroes.

Zavod Averroes si zadržuje pravico selekcioniranega sprejema gradiva in selekcionirane uvrstitve v knjižni fond Zavoda Averroes.

Glede vseh informacij v povezavi z Zavodom Averroes in projektom ustanovitve knjižnice smo vam na voljo na telefonski številki zavoda   01…  ali prek e-pošte zavod.averroes@gmail.com.

Kot prilogo temu pozivu prilagamo naslove evidentiranih knjižnih prispevkov v zadnjih mesecih, 187 različnih naslovov znotraj 294 kosov knjižnega gradiva. NASLOVI!

 

 

Kulturno-izobraževalni zavod Averroes * Proletarska cesta 4/III, p.p. 2725 * SI-1001 Ljubljana

Tel./Fax: ++386 1 5211341/2 * www.averroes.si * e-mail: zavod.averroes@gmail.com

* TRR: SI56 020120257126789