kacin1.jpg

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS SPREJEL POSLANCA EVROPSKEGA PARLAMENTA G. JELKA KACINA

Ljubljana, 19. december 2008, (MINAS) – V petek, 19. decembra 2008, v popoldanskih urah je na sedežu Islamske skupnosti v Grablovičevi 14 v Ljubljani, mufti dr. Nedžad Grabus sprejel evropskega poslanca g. Jelka Kacina. Na sestanku sta prisostvovala mag. Zijad Bećirović, direktor Mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije in tajnik IS Nevzet Porić.

 

Beseda je najprej tekla o projektu izgradnje džamije oz. Islamskega verskega in kulturnega centra. Mufti dr. Nedžad Grabus je predstavil štiridesetletni projekt izgradnje džamije in seznanil g. Kacina s trenutnimi aktivnostmi glede projekta.

 

G. Jelko Kacin je dal svojo podporo temu projektu in izrazil prepričanje, da se bo tudi Ljubljana v kratkem vpisala na seznam prestolnic v katerih obstajajo islamski verski objekti, ker je to ena od osnovnih pravic vsakega posameznika.

 

V nadaljevanju je g. Kacin seznanil muftija dr. Nedžada Grabusa z Resolucijo o Srebrenici, ki jo bo Evropski parlament najverjetneje sprejel, 14. januarja 2009. Namen te resolucije je, da se genocid v Srebrenici nikoli ne pozabi ter, da ljudje ne glede na versko prepričanje ali nacionalno poreklo ne smejo biti diskriminirani. Pričakuje, da bo Islamska skupnost v Sloveniji, kot skupnost, ki deluje znotraj Evropske unije, podprla resolucijo, ker je zelo pomembno, da se v javnosti slišijo glasovi o Srebrenici z različnih strani.

 

kacin1.jpg

kacin2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 kacin3.jpg

 kacin4.jpg