bdk3.jpg

IZKUPIČEK “BAJRAMSKEGA DONATORSKEGA KONCERTA” JE 6.530.56 EUROV

V nedeljo – 21. 12. 2008 – je potekal v Medvodah »Bajramski donatorski koncert« v organizaciji Mladinskega kroga ISRS (odbor Ljubljana), katerega izkupiček je bil 6.530,56 evrov, kar pomeni dobrih 16 m2 zemljišča za izgradnjo Islamskega kulturnega centra v Ljubljani (IKC).

 

Namen prireditve je bil zbrati denar za nakup čim več kvadratnih metrov zemljišča za izgradnjo IKC-ja ter motivirati udeležence koncerta za finančno podporo izgradnji IKC-ja in na splošno ozavestiti čim več ljudi o tem zelo pomembnem projektu za Islamsko skupnost v Sloveniji. Prireditev se je začela z ašere in nagovorom muftija dr. Nedžada Grabusa, nato se je pa začel kulturno-glasbeni del prireditve. Prireditev so s svojim nastopom popestrili folklorni skupini »Kulturne zveze Sandžak v Sloveniji« in »Društva bosansko hercegovskega in slovenskega prijateljstva Ljiljan« ter pevci: Rusmir Redžić, Fikret Dudević »Pike« in Mirela. Seveda ta prireditev ne bi mogla uspeti v taki meri brez pomoči sponzorjev, ki so bili pripravljeni pomagati. Med njimi so: Fikret Selimović, Emir Mulalić, Fadil Idrizoski, Sejdo Čemuroski, Arif Salkić, Serdal Zendeli, DTOUR-Mirsad Delić, RESTAVRACIJA SOLE-Nadi Nuredini, Midhat Alagić, Nurija Pašić, Hasan Kovačević, Adem Mustafić, Kasim Hadžić, Zijad Svraka, Semiz Husanović, Sakip Redžepi s.p. in Izet Dizdarević. Ob tej priložnosti se posebej zahvaljujemo Šmarskim mesarijam, ki so nam donirali svoje mesne izdelke in varnostnikom BBR Security pod vodstvom gospoda Jasmina Batića ter ostalih posameznikov, ki so nesebično donirali svoje delo za uspeh tega večera.

 

Mladinci iz Mladinskega kroga se zahvaljujejo vsem za podporo tega projekta, mladino pa vabijo, da se jim pridružijo na sobotnih druženjih v mladinskih prostorih na Pržanu v letu 2009.

 

Kontakt:
Mladinski krog ISRS
Cesta Andreja Bitenca 70
1000 Ljubljana, Slovenija
E-mail: mladinski.krog@gmail.com

bdk1.jpg

 

bdk3.jpg

 

bdk4.jpg

 

bdk5.jpg

 

bdk6.jpg

 

bdk7.jpg

 

bdk9.jpg

 

bdk2.jpg