pirok1.jpg

SVEČANOST OB OTVORITVI DŽAMIJE V PIROKU (MAKEDONIJA)

Pirok, 12. oktober 2008, (MINAS) – Na povabilo hadži Abdija Aliriza, dolgoletnega člana IS v Sloveniji je dr. Nedžad Grabus, mufti IS skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in predsednikom IOM Ljubljana Midhatom Alagićem obiskal Pirok (Makedonija). Pirok je manjše mesto od Tetova oddaljeno okrog deset kilometrov. V Piroku živi okrog osem tisoč muslimanov. Veliko število jih živi v Sloveniji. Med njimi je tudi hadži Abdi Aliriza iz Vrhnike.

 

V rekordnem času so muslimani v Piroku ob pomoči svojih sonarodnjakov iz Sloveniji zgradili prekrasno džamijo v središču mesta. V nedeljo, 12. oktobra 2008 je bila organizirana otvoritvena slovesnost na kateri se je zbralo ogromno število imamov in vernikov.

Prisotne je nagovoril med drugimi tudi dr. Nedžad Grabus, mufti IS. Izrazil je veselje, ker se nahaja v Piroku. Prišel je zato, ker spoštuje bratje muslimane iz Makedonije, ki so člani tudi Islamske skupnosti v Sloveniji in veliko prispevajo v njenem delovanju. Posebej se je zahvalil hadži Abdiju Aliriza. V nadaljevanju je govoril o pomembnosti džamije. To so Allahu najdražje hiše kot pravi Kur’an. Džamije povezujejo naša srca. Spomnil je na kur’ansko sintagmo: »Verujte in ustvarjajte dobra dela«, ki je zelo pomembno priporočilo Vzvišenega Boga v realizaciji takšnih projektov. Na kratko je predstavil tudi projekt izgradnje džamije v Ljubljani.

Čestital je organizatorjem in zaprosil Boga, da nagradi vse tiste, ki so sodelovali na kakršenkoli način pri izgradnji džamije v Piroku.

V popoldanskih urah je dr. Grabus obiskal Ohrid in mesto Labunište iz katerega je ogromno število muslimanov, ki živijo v Sloveniji. Ob tej priložnosti je nagovoril prisotne.

 

pirok1.jpg

 

pirok3.jpg

 

pirok4.jpg

 

pirok5.jpg

 

pirok6.jpg

 

pirok8.jpg

 

pirok9.jpg

 

pirok10.jpg

 

pirok11.jpg

 

pirok12.jpg

 

labuniste2.jpg