lvs1.JPG

PETKOVA TRIBUNA V LJUBLJANSKEM DŽEMATU

 

Ljubljana, 22. februar 2008, (MINAS) – V petek, 22. februarja 2008 je bila organizirana redna tribuna v Ljubljani. Predavatelja sta bila reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić in glavni imam Medžlisa Islamske skupnosti Sarajevo mag. Ferid Dautović.

 

Najprej je spregovoril mag. Dautović, ki je govoril o odnosu med človekom in Bogom ter pomembnosti zavesti ljudi o njihovi verski identiteti. Predstavil je tudi knjigo, ki jo je napisal »Kasim ef. Dobrača – život i djelo« in prevod »Tefsir Amme džuza« avtorja Muhammeda Abduhua.

 

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je najprej čestital za nakup novih prostorov. Po njegovem mnenju je to pomemben korak naprej v delovanju Islamske skupnosti v Sloveniji. Prihodnost je pri tistih, ki imajo modrost. 21. stoletje bo boj za ljudske duše. Zato so pomembni prostori v katerih bomo lahko ponujali različne vsebine vernikom posebej pa mladini in otrokom.

 

V nadaljevanju je govoril o poslancu Muhammedu, naj je mir z njim, ker se počasi približujemo mesecu mevluda oz. njegovem rojstnem dnevu. Dotaknil se je tudi izgradnje džamije v Ljubljani. Pričakuje, da bo Ljubljana kmalu dobila džamijo in na ta način omogočila svojim meščanom nemoteno izpovedovanje svojih verskih potreb.

 

 

lvs3.JPG

 

lvs5.JPG

 

lvs6.JPG

 

lvs7.JPG

 

lvs8.JPG

 

lvs2.JPG

 

lvs4.JPG