sv2.jpg

PO 24 LETIH ŠE ŠERIATSKA POROKA

 

Ljubljana, 09. september 2007, (MINAS) – V nedeljo, 09. septembra 2007 oziroma 27. ša'bana 1428 P.H. je bila organizirana šeriatska poroka med h. Midhatom Alagićem in h. Elviro Alagić (Bratić), ki živita skupaj že 24 let. Ob prisotnosti številnih prijateljev, znancev in sorodnikov je bil šeriatski zakon sklenjen v novo kupljenem objektu Islamske skupnosti oziroma Restavraciji Saraj v Ljubljani.

 

 

 

sv3.jpg

 

Namreč, 07. januarja 1983 sta sklenila zakonsko zvezo pred državnim organom, zasnovala družino, dobila dva sinova Adis in Dino, trenutno živita v Grosupljem. V preteklih letih sta opravila peto praktično islamsko dolžnost – hadž (romanje v Mekko). Poskušata svoji življenji kot tudi način življenja svoje družine uskladiti s predpisi islama. Danes sta izpolnila še eno pomembno formalnost. Sklenila sta šeriatsko zakonsko zvezo. Oblečena sta bila v staro bošnjaško nošo. Obred je vodil mufti Nedžad Grabus, ki je ob tej priložnosti poudaril pomembnost tega čina. Pozval je vse ostale, ki niso poročeni na takšen način, da to čim prej opravijo. Izpostavil je nekoliko zelo pomembnih stvari glede sklenitve zakonske zveze med muslimanom in muslimanko. Povedal je še, da je to praksa Muhammeda, naj je mir z njim ter, da se verniki morajo spogledovati na njega, ki je zapustil način življenja za vse muslimane kjerkoli živeli.

 

Mufti Nedžad Grabus je predstavil novo Poročno matično knjigo Islamske skupnosti kot tudi Izpisek iz poročne matične knjige, ki sta od petka, 07. septembra 2007 veljavni v Islamski skupnosti v RS. Od danes naprej bo vsaka šeriatska poroka evidensv4.jpgtirana v Poročno knjigo in bo na ta način postala zgodovina Islamske skupnosti v RS.

Muallimi Ela Porić in Edina Mehić sta poskrbeli, da program ob šeriatski poroki zakoncev Alagić ni bil monoton s petjem prekrasne ilahije Hej mubarek ramazan, ki je napovedala prihod najdražjega gosta meseca ramazana.