prr3.jpg

DRUGO TRADICIONALNO PRED RAMAZANSKO SREČANJE

 

Ljubljana, 09. september 2007, (MINAS) – V nedeljo, 09. septembra 2007 je bilo organizirano drugo tradicionalno pred ramazansko srečanje muftija Nedžada Grabusa z imami, predsedniki izvršilnih odborov medžlisov, člani Mešihata, člani Zbora, donatorji, uglednimi člani Islamske skupnosti v RS, predstavniki kulturnih organizacij itd. Srečanje je bilo organizirano v novo kupljenem objektu Islamske skupnosti oziroma v Restavraciji Saraj v Ljubljani.

 

Ob tej priložnosti je mufti Nedžad Grabus govoril o dosedanjih uspešno končanih projektih Islamske skupnosti, ki so bili realizirani v preteklem letu. Kot prvo je izpostavil nakup vakufskega objekta in zemljišča v Vnanjih Goricah-Brezovica pri Ljubljani. Zahvalil se je vsem tistim, ki so na kakršenkoli način pomagali pr realizaciji tega projekta.

prr2.jpg

 

Vprašanje džamije se počasi premika z mrtve točke. V zadnjem letu je bila spremenjena lokacija. Trenutna lokacija kjer naj bi se gradila džamija je Kurilniška oziroma Parmova ulica v središču Ljubljane. Podpisano je pismo o nameri, ki bo pripomoglo nadaljnje reševanje tega vprašanja. Mufti Grabus pričakuje, da se bodo aktivnosti v zvezi s tem projektom še naprej pozitivno odvijale. Islamska skupnost ne odloča. O tem odloča nekdo drug. Mi samo sprejemamo odločitve. Mufti pričakuje, da bodo te odločitve pozitivne.

 

Kot tretje je izpostavil je podpisovanje Sporazuma med Islamsko skupnostjo in Vlado Republike Slovenije. Povedal je da je bil to zelo pomemben korak za nadaljnje delovanje Islamske skupnosti v Sloveniji.

 

 

Četrti uspeh je nakup objekta v Pržanu-Ljubljana. To je ogromna investicija, toda ta objekt bo omogočil Islamski skupnosti posebej pa džmatu Ljubljana lažje in kvalitetnejše delovanje. Lažje bo organizirati izobraževalne programe kako za mlajšo tako tudi za starejšo populacijo oziroma člane našega džemata.

 

In peti pomemben projekt je zamenjava križev na muslimanskih grobovih na vojaškem pokopališču v Logu pod Mangartom. Ta projekt je financiral Urad muftija z donacijama, ki so bile zbrane za ta namen. Zahvalil se je vsem donatorjem.

 

prr7.jpgNa koncu je govoril o mubarek mesecu ramazanu, njegovih vrednotah in pomembnosti. Imamom in predsednikom izvršilnih odborov je svetoval, da se čim več posvetijo efikasni organizaciji vseh aktivnosti v mesecu ramazanu.

 

Čestital je vsem prisotnim prihod meseca ramazana in priporočil, da to čestitko prenesejo tudi tistim, ki danes niso z nami.