4.jpg

MUFTI S SODELAVCI OBISKAL ŽELEZNIKE

 

Ljubljana, 25. september 2007, (MINAS) – V torek, 25. septembra 2007 oziroma 13. ramazana 1428 P.H. je mufti Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem, škofjeloškim imamom Ifetom Suljićem, predsednikom Medžlisa Islamske skupnosti Ljubljana in Škofja Loka Midhatom Alagićem in Suvadom Mehićem obiskal Železnike.

 

Delegacija Islamske skupnosti na čelu z muftijem Nedžadom Grabusom se je srečala z županom Mihaelom Prevcem in mu izročila finančno pomoč Islamske skupnosti. Namreč, v preteklih dneh je znotraj Skupnosti potekala akcija zbiranja pomoči prizadetim krajem ob zadnjem neurju, ki se je zgodilo prejšnji torek.

 

Župan Mihael Prevc je gostom predstavil nastalo situacijo, ki je prizadela Železnike. Povedal je da je vsaka pomoč3.jpg dobrodošla. Predvsem se je muftiju Nedžadu Grabusu zahvalil za moralno pomoč in prihod v Železnike. Poudaril je da pozna veliko število muslimanov, ki živijo v Železnikih ter, da je z njimi vedno dobro sodeloval.

 

Mufti Nedžad Grabus je predstavil akcijo zbiranja pomoči, ki je potekala znotraj Islamske skupnosti. Na ta način smo želeli dati svoj prispevek k reševanju nastale situacije in pomagati prizadetim družinam ne glede na versko prepričanje, je povedal.

 

Po besedah škofjeloškega imama Ifeta Suljića, v Železnikih živi okrog 30 družin, ki so člani Islamske skupnosti. Samo eno družino je prizadelo neurje, ki je imela poplavljeno celotno hišo.

 

4.jpgPo srečanju z županom se je delegacija Islamske skupnosti odpravila k družini Malovčić. Tam nas je dočakal g. Suvad Malovčić s sinom Elvisom, ki sta popravljala uničeno stanovanje. Povedala sta, da sta praktično vse kar sta imela izgubila. V času naliva je bil oče Suvad v dnevni sobi. Voda je tako hitro prišla v hišo, da si je komaj rešil življenje.

 

Ob tej priložnosti jih je mufti Nedžad Grabus seznanil z akcijo Islamske skupnosti in jim je del zbranih sredstev tudi predal.

 

Za Minas je mufti Nedžad Grabus izjavil, da je zadovoljen z akcijo zbiranja pomoči za prizadete kraje. Vemo, da so bil i prizadeti tudi drugi kraji v Sloveniji toda odločili smo se pomagati Železnikom, ker nam se zdi, da je bilo tukaj najhujše. Zahvalil se je imamom, predsednikom odborov, ki so vodili to akcijo. Posebej se je zahvalil vsem članom Skupnosti, ki so prispevali sredstva za pomoč. Pozval je ljudi, da prispevajo še naprej svojo pomoč v ta namen, ker tisto kar je videl danes v Železnikih je katastrofalno.7.jpg 

 

Islamska skupnost v RS bo akcijo zbiranja denarja nadaljevala tudi preko spletne strani. Vsi tisti, ki želijo prispevati denarna sredstva za Železnike to lahko naredijo preko transakcijskega računa Mešihata Islamske skupnosti in sicer:

 

Naziv: Islamska skupnost v RS

Naslov: Proletarska c. 4, 1000 Ljubljana

TRR.: 0201 2025 5350 525

Namen: Humanitarna pomoč

 

 

 

 

 

 

5.jpg6.jpg