cimg1854.jpg

DRUGA REDNA SEJA MEŠIHATA

 

Ljubljana, 08. avgust 2007 (MINAS) – V sredo, 07. avgusta 2007 je bila organizirana druga redna seja Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

 

Sejo je vodil predsednik Mešihata IS mufti Nedžad Grabus. Poleg muftija Grabusa so na sestanku prisostvovali vsi člani Mešihata in sicer g. Ibrahim Malanović, g. Almir Kurspahić, g. Zejnula Bilali in g. Fahrudin Fazlić. Poleg članov Mešihata je bil na seji tudi tajnik Islamske skupnosti v RS g. Nevzet Porić.

 

cimg1851.jpg

Člani Mešihata so na seji razpravljali med drugim o pripravi pravilnikov za delovanje Islamske skupnosti v RS. Pravnik g. Almir Kurspahić je predstavil časovni okvir priprave dvajsetih pravilnikov za delovanje Skupnosti. Gospod Fahrudin Fazlić je že pripravil pravilnik o blagajniškem poslovanju, ki je bil predmet razprave na včerajšnji seji Mešihata.

Poleg priprave pravilnikov so člani Mešihata razpravljali o pripravah za mesec ramazan in aktivnostih, ki se bodo odvijale v času meseca posta.

Ob koncu seje je mufti Nedžad Grabus seznanil člane Mešihata s pripravljenim sporazumom, ki ga bo Islamska skupnost podpisala z Islamsko skupnostjo v BiH o halal certificiranju hrane na področju Republike Slovenije. Seznanil jih je tudi z namero Islamske skupnosti, da ustanovi zavod. Člani Mešihata so podprli predloge muftija Nedžada Grabusa in bodo do naslednje seje preučili materiale, ki so potrebni za realizacijo teh projektov.

cimg1855.jpgNaslednja seja Mešihata je predvidena za začetek meseca septembra oziroma pred začetkom meseca ramazana.