ptuj 1.jpg

SODELOVANJE NA INTELEKTUALNEM FORUMU MLADIH

Ptuj, 07. julij 2007, (MINAS) – V soboto, 07. julija 2007 je tajnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Nevzet Porić sodeloval na intelektualnem forumu mladih iz Slovenije, zamejstva in zdomstva, ki je bil organiziran v sklopu projekta Draga mladih 2007 v Minoritskem samostanu na Ptuju. Poleg tajnika Nevzeta Porića je na forumu sodeloval Haris Muratagić kot predstavnik mladine Islamske skupnosti.

 

V uvodnem govoru je moderatorka Breda Susič povedala, da je tema letošnje Drage mladih »Fast food duhovnost«. S tem projektom želijo ponuditi priložnost za razmislek o eni osnovnih človekovih potreb, o potrebi po duhovnosti. Kljub sekularizaciji družbe, se ta ni polegla, nasprotno, današnji človek morda še v večji meri kot prej išče odgovore na osnovna vprašanja smisla življenja in obstoja Boga – to, na kakšen način jih išče in kje dobi odgovore, pa postaja vse bolj problematično.

 

 

Potem je najprej spregovorila evangeličanska pastorka Vladimira Mesarič in potem zaporniški katoliški duhovnik Robert Friškovec. U uvodnem delu je imel besedo tudi tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić, ki je na kratko spregovoril o tem kako mladi danes doživljajo Boga in lastno duhovnost, s katerimi vprašanji se najpogosteje obračajo na Skupnost in na kakšen način, kako Skupnost spodbuja njihovo iskanje in duhovno rast.

 

 

 

Potem se je debata razširila v stilu »talk-showa« še na mlade predstavnike Islamske skupnosti in Rimskokatoliške cerkve, ki so zelo dobro odgovarjali na vprašanja moderatorke in publike.

 

Bilo je zelo zanimivo poslušati različna mnenja o istih vprašanjih, ki so jih mladi aktualizirali na intelektualnem forumu Drage mladih.