kocevje_turnir1.jpg

TURNIR V KOČEVJU

kocevje_turnir2.jpgDvajseti maj tega leta se bodo mnogi muslimani v Sloveniji spominjali, še posebej domačini iz džemata Kočevje-Ribnica.

 

 

 

 

Tega dne je prvič obeležen dan džemata in to na specifičen način po marsičemu.

 

Čeprav je džemat prvič organiziran že leta 1990, se je to leto, na predlog ljubljanskega muftija Nedžad Grabusa in odločnostjo imama Samira Jusića ter predsednika Sulejmana Kuduzovića, prvič organizirala proslava ob dnevu džemata.

 

 

Ob tej priložnosti je bil pripravljen turnir v malem nogometu, v katerem je sodelovalo deset ekip iz večine slovenskih džematov in ob prisotnosti nekaj sto gostov iz vse Slovenije, pa tudi iz sosedne Avstrije.

 

kocevje_turnir3.jpgSvečanost in začetek turnirja je začel imam iz Kranja Ramo ef. Muzaferović, z recitiranjem Kur'ana.

Zatem je prisotne nagovoril kočevski imam Samir ef. Jusić in jim zaželel dobrodošlico. Poudaril je pomembnost takšnih druženj ob dejstvu, da se je proslava začela v naravi, in sicer na stadionu, brez alkohola in v duhu islama.

Po opoldanski molitvi je prisotne nagovoril mufti mag. Nedžad Grabus, ki je ob tej priložnosti pohvalil takšno druženje, ter pozval muslimane, da čimveč organizirajo takšna srečanja in na ta način spoznavajo eden drugega.

 

Tretje mesto na turnirju je osvojilo moštvo Okreč, drugo mesto je pripadlo moštvu domačinov džemata Kočevje, prvo mesto pa je osvojila ekipa džemata Ljubljana. Upamo, da bo to srečanje postalo tradicionalno in vas že naslednje leto pričakujemo v veliko večjem številu.