trbovlje 4.jpg

SREČANJE Z ŽUPANOM V TRBOVLJAH

trbovlje 1.jpg Ljubljana, 22. maj 2007, (MINAS) – V ponedeljek, 21. maja 2007 se je mufti Nedžad Grabus srečal s trboveljskim županom in državnozborskim poslancem g. Bogdanom Barovičem v Trbovljah.

 

Mufti Nedžad Grabus in župan Bogdan Barovič sta se pogovarjala o problemu, ki je prisoten že neka let v Trbovljah. Namreč, džemat Trbovlje je pred štirimi leti začel z izgradnjo novega objekta za potrebe Islamske skupnosti. Ker so v začetku postopka nastale določene napake, je bilo potrebno dogovoriti kako izgradnjo objekta izpeljat do konca v skladu z ustrezno zakonodajo.

 

Župan Bogdan Barovič je pokazal voljo in zainteresiranost, da se problem v Trbovljah v zvezi Islamsko skupnosti končno reši. Predlagal je določene rešitve, ki jih je mufti Nedžad Grabus sprejel. Po končanem srečanju je mufti Grabus izrazil optimizem v zvezi z reševanjem nastalih problemov v Trbovljah.

 

 

V delegaciji Islamske skupnosti so bili poleg muftija še tajnik IS g. Nevzet Porić, predsednik IO Medžlisa Trbovlje g. Avdo Salkić in blagajnik IO Medžlisa Trbovlje g. Miralem Ibrić.

Sestanku je prisostvoval tudi podžupan g. Mitja Rozina.