cimg0938.jpg

2. REDNA SEJA ZBORA ISLAMSKE SKUPNOSTI V RS

cimg0941.jpg

Ljubljana, 28. maj 2007, (MINAS) – V nedeljo, 27. maja 2007 je bila v Ljubljani organizirana 2. redna seja

Zbora Islamske skupnosti v RS na kateri so člani Zbora imenovali člane Mešihata Islamske skupnosti v RS na podlagi predloga muftija in predsednika Mešihata Islamske skupnosti v RS Nedžada Grabusa in sicer:

 

1.Ibrahim Malanović, imam

2.Almir Kurspahić, pravnik

3.Fahrudin Fazlić, ekonomist

4.Zejnulla Bilali, pravnik.

     

     

    Zbor Islamske skupnosti je poleg članov Mešihata imenoval tudi člane Nadzornega odbora in sicer:

    1.Buzjan Boughazi

    2.Haris Muratagić

    3.Ahmed Mešić

      in dva nadomestna člana:

      1.Asmir Adilović

      2.Nazif Salanović.

         

        cimg0943.jpg V nadaljevanju seje je Zbor Islamske skupnosti razpravljal o poročilih medžlisov za leto 2006. Na koncu je Zbor Islamske skupnosti enoglasno izglasoval priporočilo Mešihatu Islamske skupnosti da do naslednje redne seje, ki je predvidena za mesec oktober, pripravi predlog centralizacije finančnih sredstev Islamske skupnosti v RS.

        Člane Zbora Islamske skupnosti v RS je nagovoril mufti Nedžad Grabus, ki se je v svojem nagovoru zahvalil članom Zbora za zaupanje, ker so potrdili njegov predlog za člane Mešihata. Poudaril je, da so to osebe s katerimi bo on sodeloval in poskusil administrativno urediti Islamsko skupnost v RS po najboljših močeh.

        V nadaljevanju je mufti Nedžad Grabus seznanil člane Zbora Islamske skupnosti v RS z najnovejšimi informacijami v zvezi z izgradnjo Islamskega kulturnega centra v Ljubljani. Omenil je tudi podpis pisma o nameri, ki ga namerava podpisati z županom Mestne občine Ljubljane g. Zoranom Jankovičem. Člani Zbora so se zahvalili in podprli muftija Nedžada Grabusa v vseh njegovih naporih, da končno reši vprašanje začetka izgradnje džamije v Ljubljani.