maribor1.jpg

OBISK PRI ŽENSKEM ZDRUŽENJU KEVSER

Žensko združenje Zemzem že od samega začetka delovanja prakticira obiske drugih džematov v Sloveniji. Do sedaj smo jih obiskale že kar nekaj. V nedeljo, 27. maja 2007 smo nedeljsko popoldne preživele v Mariboru, pri ženskem združenju Kevser.

Vesele smo, da so se sestre iz Maribora izbrale enako pot in se združile v združenje, ki je dobilo ime Kevser. Po popoldanski molitvi nam je mamaribor2.jpgriborski imam Ibrahim ef. Malanović zaželel dobrodošlico in nam povedal nekoliko dobrih nasvetov skozi kratko predavanje, kako ohraniti islam v svoji hiši.

 

Izkoristile smo priložnost in smo sestram iz Maribora predstavile Žensko združenje Zemzem in vse projekte, ki smo jih do sedaj realizirale.

 

Presenečene smo bile, ko so nas po zelo bogati pogostitvi povabile na kratek ogled mesta Maribora. Ogledale smo si nekatere najznačilnejše stvari in se odpravile proti Pohorju, mestu kjer se vsako leto organizira tradicionalna Zlata lisica. Žal nam je bilo, ker ni bilo časa, da bi se z vzpenjačo povzpele na vrh toda to smo pustile za naslednjič.

 

Izlet smo končale z zaključkom, da je bil to, do sedaj najboljši sprejem in vesele smo da je naše Združenje preživelo dan z njimi.