Mufti mag. Nevzet Porić ob mednarodnem dnevu žensk sprejel muallime Islamske skupnosti

8. marec obeležujemo kot mednarodni dan žensk, praznik, ki je obarvan z dolgo zgodovino boja; boja za enakopravnost in uveljavitev žensk v širšem družbenem kontekstu.

Mufti Islamske skupnosti v RS, mag. Nevzet Porić, je ob tej priložnosti sprejel sodelavke muallime in se jim zahvalil za njihov prispevek pri delovanju Islamske skupnosti v RS.  To je bila priložnost za pogovor o položaju in delovanju žensk znotraj Islamske skupnosti v preteklem letu kot tudi pogovor o načrtih delovanja in ozaveščanja o položaju in vlogi žensk v prihodnjem obdobju.

Mufti je poudaril, da je ob tem simbolnem dnevu pomembna refleksija, kolektivizacija stanja in delovanja v smeri preventivnih programov. Kot posamezniki in družba ne smemo dopustiti normalizacijo trenutnega stanja, ki kaže na večjo ranljivost žensk, bolj so podvržene nasilju (ne samo v domačem okolju vendar vse več tudi na delovnem mestu) in revščini. Razlike med spoloma se odražajo v vseh družbenih sferah in verske skupnosti v tem segmentu niso izvzete, vendar je pomembna samorefleksija ter pripravljenost popravljati postopke in prakse. Velika večina se zavzemamo za enakopraven pristop in možnosti, kar je bistven poudarek današnjega dne.

Prisotne muallime so se muftiju Poriću zahvalile za vabilo in pozdravile izpostavljeno namero, kot tudi priložnost, da se prisluhne njihovim potrebam in načrtom za prihodnje.