Mufti mag. Nevzet Porić sprejel veleposlanika Republike Kosovo nj. eksc. Valdeta Sadikuja

V četrtek, 7. julija 2022, je mufti mag. Nevzet Porić gostil kosovskega veleposlanika v Sloveniji nj. eksc. Valdeta Sadikuja.

Ob tej priložnosti je mufti Porić predstavil Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji in njeno delovanje. Poudaril je da je Islamska skupnost odprta za vse muslimane, ki živijo v Slovenijo ne glede na narodno ali etnično pripadnost. Izpostavil je da so člani Islamske skupnosti tudi muslimani s Kosova, ki živijo v Sloveniji in prispevajo k njenemu razvoju.

Mufti Porić in veleposlanik Sadiku sta se dogovorila, da bosta v prihodnje poglobila sodelovanje med Islamsko skupnostjo in Veleposlaništvom Republike Kosovo v Ljubljani.

Veleposlanik Sadiku si je ogledal Muslimanski kulturni center Ljubljana in čestital muftiju Poriću za izjemen arhitekturni presežek. 

Hkrati si je ogledal videorazstavo Srebrenica. Naša zgodba., ki je organizirana ob 27. obletnici genocida v Srebrenici in napovedal svojo udeležbo na minuti molka, ki bo v ponedeljek, 11. julija 2022, ob 12. uri na ploščadi Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana.