Deseti zaporedni mektebski dan v Postojni

V soboto, 14. maja 2022 je Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v sodelovanju z Odborom Islamske skupnosti Postojna organiziral mektebski dan, ki je potekal v Postojni, za otroke, ki obiskujejo verok v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji.

Ob tej priložnosti se je zbralo okrog tisoč otrok, ki so preživeli dan v različnih športnih in družabnih igrah ter druženju. Odbor Islamske skupnosti Postojna na čelu z imamom Fahrudinom Smajićem in predsednikom Samirjem Dulićem je odlično poskrbel za organizacijo dogodka.

V osrednjem delu mektebskega dneva je prisotne nagovoril mufti mag. Nevzet Porić, ki se je zahvalil organizatorjem in pohvalil njihovo delo. Zahvalil se je tudi vsem imamom, ki so se skupaj z otroci, ki obiskujejo verouk udeležili druženja in prispevali k dobri organizaciji dogodka. Posebej je izpostavil dobro sodelovanje z Ministrstvom za vakufe in islamske zadeve Države Katar čigavi predstavniki so se udeležili dogodka. Izrazil jim je dobrodošlico in zahvalo za obisk in podporo.

Namreč, v sklopu mektebskega dneva Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, v sodelovanju z Ministrstvom za vakufe in islamske zadeve Države Katar, organizira tekmovanje otrok v šestih kategorijah, in sicer:

  • Generacija Kur’ana, prijatelji Božjega Poslanca;
  • Kur’an, Božja beseda;
  • Muhammed, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir;
  • Iman (verovanje);
  • Islam in
  • Ahlak (obnašanje) muslimana v Kur’anu.

Tekmovanje je potekalo v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana, in sicer v soboto, 7. maja. Koordinator projekta je imam Sead Karišik, vodja službe za verske zadeve Mešihata Islamske skupnosti  Republiki Sloveniji. Pri tem projektu mu pomagata še dva člana mektebske komisije Nevres Mustafić in Munzir Čelenka.

Zato je po muftijevem nagovoru sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznanj in nagrad za prva tri mesta v vseh kategorijah. Ob tem so otroci praktično pokazali kaj so se naučili in zakaj so osvojili nagrade.

Koordinator projekta Sead Karišik se je zahvalil imamom, ki so odlično pripravili otroke za tekmovanje. Izpostavil je odličnost omenjenega tekmovanja in priporočil, da se otroci tekmujejo v vseh kategorijah oz. da vsako leto zamenjajo kategorijo, ker bodo na ta način pridobili kvalitetno znanje o ključnih segmentih naše vere.