Praznovanje bajrama s sosedi

Na prvi dan ramazanskega bajrama je na ploščadi Muslimanskega kulturnega centra potekalo praznovanje bajrama s sosedi. Ramazanski bajram je za muslimane najpomembnejši praznik, ki ga po običaju sprva praznujejmo z družino vendar bajram dobi svoj pravi pomen takrat, ko bajramsko veselje delimo s prijatelji, znanci in sosedi.

Ljubljansko sosesko Bežigrad že dve leti krasi objekt Muslimanskega kulturnega centra, katerega delovanje je bilo v zadnjih dveh letih omejeno zaradi epidemije vendar je v letošnjem letu, po sprostitvi ukrepov in z nastopom postnega meseca ramazana, zaživel na polno. Naravnanost vodstva in vseh zaposlenih v Muslimanskem kulturnem centru, je na prvem mestu odprtost, in ravno to je bil povod, da se prvi bajram po zaključku gradnje in epidemije, obeleži temu primerno. 

Prisotne someščane je na ploščadi Muslimanskega kulturnega centra pozdravil mufti, mag. Nevzet Porić in se jim zahvalil za prihod in sprejeto povabilo. Najbližjim sosedom se je zahvalil za razumevanje in potrpežljivost tekom meseca ramazana, ki je minil brez pritožb predvsem pa za bajram, ko so bile okolne ulice in ceste za določen čas popolnoma blokirane. 

Obiskovalci so si ob tej priložnosti lahko pogledali notranjost džamije, poskusili bajramsko baklavo in se seznanili s pomenom bajrama. Glede na prejete odzive, si bomo v Islamski skupnosti prizadevali, da prazovanje bajrama s sosedi postane tradicionalen dogodek, ki nas bo zbliževal, spoznaval in gradil nova prijateljstva. 

Zahvaljujemo se Ženskemu združenju Zemzem za pripravo pogostitive in hafizu Ahmedu Aliliju in Abduselamu Šljivaru za izvedno kulturnega programa.