Emir Države Katar šejk Tamim bin Hamad Al Thani je obiskal Muslimanski kulturni center Ljubljana

V ponedeljek, 16. maja 2022, je emir Države Katar šejk Tamim bin Hamad Al Thani obiskal Muslimanski kulturni center Ljubljana.

Visoko delegacijo katarskega emirja sestavljajo minister za zunanje zadeve, minister za finance in minister za trgovino Države Katar. Delegacijo je v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana sprejel mufti mag. Nevzet Porić in mufti prof. dr. Nedžad Grabus. Katarski emir z delegacijo si je v spremstvu muftijev in predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja ogledal kompleks Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana.

V parku Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana sta emir Države Katar šejk Tamim bin Hamad Al Thani in predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor odkrila »klop prijateljstva« med državama, med slovenskim in katarskim ljudstvom.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji obvešča javnost, da zaradi pandemije Covid-19 ni bilo pogojev za organizacijo slavnostne otvoritve Muslimanskega kulturnega centra Ljubljana.

Džamija v Ljubljani je v funkciji od 7. februarja 2020, ko je bila opravljena prva džuma oziroma petkova molitev. Z današnjim obiskom emirja Države Katar šejka Tamima bin Hamad Al Thanija je Muslimanski kulturni center Ljubljana uradno odprt.

Spomnimo, da je bil Muslimanski kulturni center Ljubljana zgrajen s pomočjo donacije Države Katar. Današnji obisk katarskega emirja predstavlja izjemno čast za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji.