Četrta redna seja Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

V torek, 11. januarja 2022, je bila organizirana četrta redna seja Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki ji je predsedoval predsednik Mešihata mufti mag. Nevzet Porić. Seji so prisostvovali člani Mešihata Nazif Topuz, Haris Muratagić, Sead Karišik, Zinaid Mahmutagić in administrativni sodelavec Mešihata Nevres Mustafić.

Člani Mešihata so razpravljali o aktualnih ukrepih in načinu organiziranja verskih dejavnosti v času epidemije in v zvezi s tem pozvali člane Islamske skupnosti, naj spoštujejo vse ukrepe, ki jih je sprejela Vlada RS za preprečevanje širjenja epidemije. V zvezi z izvajanjem verouka je Mešihat Islamske skupnosti sprejel odlok, po katerem se bo verouk nadaljeval na daljavo do konca zimskih počitnic.

Mešihat je razpravljal o poročilu HO Merhamet za leto 2021 in o finančnem poročilu za preteklo leto. Pohvaljeno je delo HO Merhamet v preteklem letu in realizacija številnih projektov.

Na seji je bila sprejeta informacija o izobraževalnih projektih v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana, ki jih bo Islamska skupnost začela izvajati takoj, ko bo to epidemiološke razmere dopuščale.

V nadaljevanju seje so bila obravnavana aktualna vprašanja in bodoči načrti Islamske skupnosti.

Člani Mešihata Islamske skupnosti so sprejeli zaključek na podlagi katerega so čestitali muftiju prof. dr. Nedžadu Grabusu za odlikovanja, ki mu ga je podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Priznanje muftiju Grabusu je tudi priznanje celotni Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji in njenim članom so se strinjali člani Mešihata Islamske skupnosti.