Mufti Porić čestital božične praznike nadškofu Zoretu

Ob prazniku Božiču je mufti in predsednik Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji mag. Nevzet Porić voščil ljubljanskemu nadškofu metropolitu in predsedniku Slovenske škofovske konference msgr. Stanislavu Zoretu. V voščilu je zapisal:

Spoštovani ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Stanislav Zore,

v letu, ki ga začenjamo, ter ob nastopajočih božičnih praznikih, ko kristjani praznujete Jezusovo rojstvo, ki je navdih za vse čase, Vam in vsem Vašim sodelavcem kot tudi vsem vernikom katoličanom v imenu Islamske skupnosti v Sloveniji in svojem osebnem imenu čestitam in želim mirne ter blagoslovljene praznike.

Prazniki so priložnost za poglobljeno osebno molitev in duhovno rast ter krepitev družinskih vezi skozi vrednote vere v Boga in delanje dobra širši družbeni skupnosti. Današnji časi so polni različnih izzivov. Jezusovo učenje nam lahko pomaga, ne glede kateremu verskemu prepričanju pripadamo, pri medsebojnem razumevanju in spoštovanju. Jezus je poučeval, da je vredno biti dober človek.  

Dnevi, ki so pred nami ponujajo novo upanje za razmislek o splošnih vrednotah in skupinski odgovornosti za človeško civilizacijo.

Želim Vam in vsem katoličanom v Sloveniji in svetu, srečen Božič, poln duhovnega, osebnega in družinskega napretka ter srečno in blagoslovljeno novo leto.

mag. Nevzet Porić, mufti

predsednik Mešihata Islamske skupnosti v RS