Organizirana 6. redna seja zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

V soboto 18. decembra 2021, je bila organizirana šesta redna seja Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, ki ji je predsedoval predsednik Zbora Eldin Velagić. Seji so prisostvovali mufti mag. Nevzet Porić, člani Zbora in Mešihata, ter imami in predsedniki izvršilnih odborov Islamske skupnosti.

Na začetku seje je zbrane najprej nagovoril mufti g. Nevzet Porić, ki je spregovoril o aktualnih vprašanjih v Islamski skupnosti v preteklem obdobju ter o načrtih za prihodnost. Govoril je predvsem o izzivih, s katerimi se sooča Islamska skupnost pri svojem delu v okviru ukrepov, ki jih povzroča pandemija covid-19.

Na seji so nato predstavili delovanje Urada muftija od 1. julija 2021 ter skupne dejavnosti organizirane v odborih Islamske skupnosti.

Na predlog muftija mag. Nevzeta Porića je Zbor Islamske skupnosti potrdil člane Mešihata Islamske skupnosti: 1. Nazif-ef. Topuza za namestnika muftija, 2. Sead-ef. Karišika za vodjo službe za verske zadeve in izobraževanje, 3. Harisa Muratagića za vodjo službe za finančne zadeve, 4. Zinaid-ef. Mahmutagića za vodjo službe za administrativno-pravne zadeve.

Prav tako je Zbor Islamske skupnosti na predlog muftija Porića za tajnika Zbora imenoval Nevres-ef. Mustafića.

V nadaljevanju zasedanja je Zbor obravnaval finančno stanje v odborih in priprave na leto 2022. in predstavljeni so bili aktualni infrastrukturni projekti v odborih.