Obvestilo za javnost ob ramazanskem bajramu – bajramske molitve ne bo

Postni mesec ramazan se je začel 13. aprila 2021 in letos traja trideset dni. Ramazanski bajram bo v četrtek, 13. maja 2021. Bajram traja tri dni.

Zaradi epidemije COVID-19 so bile aktivnosti Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji v času postnega meseca žal znatno omejene.

Zaradi prevelikega interesa članov Islamske skupnosti v Republiki, da sodelujejo na skupni bajramski molitvi v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana in drugih verskih objektih Islamske skupnosti, ter zaradi upoštevanja veljavnih ukrepov v zvezi z omejitvami širjenja virusa COVID-19, obveščamo člane Islamske skupnosti v Republiki, da se zaradi nezmožnosti organiziranja skupne molitve po pravilih, ki jih je predpisala Vlada Republike Slovenije se ne bo opravila skupna bajramska molitev v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana in ostalih verskih objektih v Sloveniji.

Barjamska molitev bo izvedena zaradi ohranjanja kontinuitete, samo v krogu imamov in članov organov Islamske skupnosti.

Člane Islamske skupnosti v RS, vernike in vernice, pozivamo naj tokratni ramazanski bajram ostanejo doma in preživijo blagoslovljene bajramske trenutke v krogu svojih družin. Vernikom in vernicam priporočamo naj opravijo jutranjo molitev (sabah-namaz) pred sončnim vzhodom in naj 45 minut po sončnem vzhodu opravijo prostovoljno molitev (nafila-namaz, 2 rekata).

Odločitev smo sprejeli s težkim srcem, vendar zaradi prevelikega zanimanja vernikov za opravljanje bajramske molitve in pravičnega odnosa do verujočih, ki so izrazili interes, ne moremo zagotoviti spoštovanja navodil in predpisov, ki jih je predpisala Vlada Republike Slovenije.

Vsem članom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji želimo vesel in blagoslovljen bajram, vsem našim prijateljem, sosedom in sodržavljanom pa želimo veliko dobrega zdravja, osebnega miru, veselja, napredka, obilico veselih in prijetnih življenjskih trenutkov.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

(Srečen in blagoslovljen bajram)