Bošnjaški član Predsedstva BiH, gospod Šefik Džaferović, obiskal Muslimanski kulturni center v Ljubljani

V sredo, 4. decembra 2019, je mufti prof. dr. Nedžad Grabus v Muslimanskem kulturnem centru v Ljubljani, sprejel bošnjaškega člana Predsedstva Bosne in Hercegovine, gospoda Šefika Džaferovića.

Člani Predsedstva BiH so na uradnem obisku v Sloveniji od 4. do 5. decembra 2019. Med drugim je gospod Džaferović v svoj program uvrstil tudi obisk džamije v Ljubljani in muftija Grabusa.

Mufti je g. Džaferoviću predstavil potek gradnje džamije v Ljubljani in ga seznanil z nadaljnimi načrti Islamske skupnosti v RS kot tudi o svečani otvoritvi džamije v Ljubljani, ki je načrtovana po mesecu ramazanu 2020. Gospod Džaferović je izrazil zadovoljstvo nad celotnim projektom in zaželel, da bo objekt promoviral avtohtono muslimansko kulturo, ki se že stoletja neguje tudi v Bosni in Hercegovini.

Gospod Džaferović je najvišji predstavnik iz Bosne in Hercegovine, ki je obiskal Muslimanski kulturni center v Ljubljani. Ni pa to njegov njegov prvi obisk, saj je že leta 2016 v vlogi predsedujočega Parlamentarne skupščine Bosne in Hercegovine obiskal center.