Mufti Grabus sodeloval na 10. skupščini organizacije Religije za mir v Lindau

V Lindau (Nemčija) je od 19. do 23. avgusta 2019, potekalo zasedanje 10. skupšine svetovne organizacije Religije za mir.

Na zasedanju je sodelovalo več kot osemsto predstavnikov iz več kot sto dvajset držav sveta. Zasedanje je podprla nemška Vlada in Fondacija Ring iz Lindau. Poleg administrativnih vprašanj povezanih s skupščino so udeleženci razpravljali o vprašanju izgradnje miru in zaupanja v kriznih področjih sveta. Zbrane je nagovoril nemški predsednik dr. Frank Steinmeir. Dolgoletni generalni tajnik dr. William Vendely je zaključil svoj mandat. Za novo generalno tajnico je bila izvoljena Azza Karram. Izvoljeni so bili tudi predstavniki vseh religij vključno z vsemi regijami in denominacijami za pozicije kopredsednikov, ki hkrati predstavljajo svet organizacije Religije za mir.

Mufti prof. dr. Nedžad Grabus je bil ponovno izvoljen za podpredsednika in člana izvršnega odbora. Na skupščini je bila sprejeta Deklaracija 10. skupščine Religije za mir. Deklaracijo si lahko preberete na tej povezavi.