Mufti Grabus obiskal slovenskega veleposlanika Vidoviča v Washingtonu

Mufti Nedžad Grabus je 19. julija 2019, obiskal veleposlanika Republike Slovenije v ZDA nj. eksc. Stanislava Vidoviča na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu.

Mufti je sodeloval na drugi konferenci o verski svobodi v organizaciji Ministrstva za zunanje zadeve ZDA v Washingtonu od 16. do 18. julija 2019. Sogovornika sta izmenjala mnenji o temah o katerih je tekla beseda na konferenci o verski svobodi in pomembnosti sodelovanja na tem srečanju. Veleposlanik Vidovič je predstavil muftiju Grabusu najpomembnejša področja na katerih deluje Veleposlaništvo Republike Slovenije v ZDA in izrazil zadovoljstvo, ker je mufti sodeloval na omenjeni konferenci. V prijetnem in prijateljskem pogovoru sta sogovornika govorila o skupnih vprašanjih na področju izobraževanja in kulture ter vlogi verskih skupnosti pri promoviranju miru in kohezije v družbi.

Veleposlanik Vidovič je izkušeni diplomat, ki Republiko Slovenijo uspešno zastopa in krepi sodelovanje med dvema prijateljskima državama. Mufti Grabus se je zahvalil veleposlaniku Vidoviču na prijetnem sprejemu in mu zaželel veliko uspeha v profesionalnem in zasebnem življenju.