Tribuna o vakufu

V petek, 5. oktobra 2018, je v dvorani Averroes v Ljubljani, potekala tribuna o pomenu vakufa. Tribune so se udeležili imami, predsedniki izvršnih odborov, aktivisti in veliko število članov Islamske skupnosti.

 V vlogi povezovalca tribune je prisotne pozdravil Senad ef. Karišik in predstavil predavatelje; Sead ef. Karišika, imama v Kranju, ki je obenem tudi direktor ustanove Vakuf Islamske skupnosti v RS in muftija prof. dr. Nedžada Grabusa.

Sead ef. Karišik je sprva govoril o utemeljitvi vakufa skozi kur’anski vidik splošnega dobra in na podlagi primerov iz življenja Božjega poslanca Muhammeda, a.s., in njegovih ashabov poudaril pomembnost kontinuiranega razvoja vakufskega imetja. Omenil je tudi velike vakife, ki so podarili svoje imetje in si tako zagotovili lep spomin med generacijami.

 Mufti prof. dr. Nedžad Grabus je govoril o konkretnih vakufskih projektih, ki so v preteklosti realizirani kot tudi o bodočih projektih, ki bodo prispevali k boljšemu delovanju Islamske skupnosti v RS, kot je na primer nakup vakufskega objekta v Krškem.