Načrti za rušenje džamije

Slovenska tiskova agencija (STA) je danes, 8. 6. 2017, objavila navico z naslovom “Blokada Katarja ima po besedah Grimsa posledice tudi za Slovenijo”. Islamska skupnost v RS je reagirala na izjave g. Grimsa s sporočilom za javnost, ki je naslovljeno kot “Načrti za rušenje džamije”. V nadaljevanju si lahko najprej preberete novico STA in nato sporočilo za javnost Islamske skupnosti v RS.

Ljubljana, 8. junija – Blokada Katarja s strani arabskih držav zaradi obtožb o podpori in financiranju terorizma ima posledice tudi za zvezo Nato in Slovenijo, je po današnji seji komisije DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb (Knovs) povedal njen predsednik Branko Grims (SDS). Pri tem je izpostavil, da je Katar glavni financer gradnje džamije v Ljubljani.

Na seji so govorili tudi o tem, da gradnjo financira več skupnosti, težavo pa predstavlja posrednik, osrednja medresa, ki po Grimsovih besedah velja za skrajno vahabitsko.

Grims je dejal, da to v perspektivi, sploh v luči tega, da trenutno iščejo dodatno financiranje za džamijo, lahko predstavlja tudi varnostni problem v Sloveniji in Evropi zaradi infiltracije ljudi iz tega okolja, ki prihajajo na različne položaje v EU. Ker “zastonj kosilo ne obstaja”, je po njegovem pričakovati, da bo kmalu v takem položaju tudi Slovenija.

Poslanec je povedal, da je s tem v zvezi na današnji seji komisije vprašal, zakaj ne prepovemo financiranja verskih skupnosti iz tujine, a mu je predstavnica vlade odgovorila, da Slovenija o tem ne razmišlja.

Glede zunanjepolitičnih posledic osamitve Katarja pa je po Grimsovih besedah pomemben podatek, da je Katar glavni politični zaveznik Turčije, kjer so razmere zaradi migracij in radikalizacije islama pomembne tudi za Evropo.

Načrti za rušenje džamije

V zvezi s poročanjem Slovenske tiskovne agencije, 8. 6. 2017, v zvezi s trditvami g. Grimsa o izgradnji džamije v Ljubljani, sporočamo javnosti, da so njegove interpretacije absolutna manipulacija z vprašanjem izgradnje džamije v Ljubljani. Karkoli se dogaja v svetu, že več kot deset let, smo objekt manipulacije dnevnopolitičnih odnosov v Sloveniji. Današnje izjave razumemo kot pripravo načrtov za rušenje džamije in linč muslimanov v Sloveniji. Prosimo, ustavite ustvarjanje negativne slike o džamiji in muslimanih s pozicije politične in državne moči.

V Islamski skupnosti smo zaskrbljeni, da se na manjšinsko skupnost muslimanov, ki je registrirana po slovenski zakonodaji in deluje na podlagi slovenskega pravnega reda kaže s prstom zaradi nacionalističnih ali dnevnopolitičnih interesov posameznikov.

Trditve o infiltraciji tujih idej ali posameznikov v delovanje Islamskega kulturnega centra so fantazija, podtikanje in izkoriščanje krize v mednarodnih odnosih za ustvarjanje stigme nad muslimani v Sloveniji. Neštetokrat smo javnost obvestili o načinu financiranja izgradnje džamije v Ljubljani. Ali želite od nas, da se začnemo opravičevati, ker smo muslimani?

Ljubljana, 8. 6. 2017

Islamska skupnost v RS