V Postojni že šestič zapored organiziran mektebski dan

V soboto, 13. maja 2017, je v džematu Postojna organiziran mektebski dan, letos že šestič zapored. Na dogodku, ki je bil športno-zabavne narave, so sodelovale ekipe iz vseh džematov Islamske skupnosti v RS. Otroci so sodelovali v različnih športnih disciplinah, kot so nogomet, odbojka, atletika, itd. in pokazali veliko zagretost in pripravljenost za sodelovanje.

Osrednji del programa mektebskega dneva je bila predstavitev najboljših učencev v tekočem veroučnem letu, katerim so dodeljena priznanja in nagrade za zmagovalce tekmovanja, ki sta potekala 12. maja 2017 (Generacija Kur’ana 1 in 2, Muhammed, a.s.) ter 15. maja 2017 (Ilmihal 1 in 2, Kur’an), v Ljubljani. Dogodka so se udeležili visoki predstavniki Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Organizator manifestacije je bil Mešihat Islamske skupnosti v Sloveniji v sodelovanju z Izvršnim odborom džemata Postojna. Organizatorju čestitamo za odlično organizacijo manifestacije in prosimo Vsemogočnega Boga, da nagradi vse tiste, ki so na kakršenkoli način pomagali pri realizaciji tega srečanja.

 

Fahrudin Smajić