Mufti Grabus sprejel turško veleposlanico

V četrtek, 19. januarja 2017, je mufti prof. dr. Nedžad Grabus v svojem uradu v Ljubljani, sprejel na spoznavni obisk turško veleposlanico v Sloveniji nj. eksc. Esen Altuğ, ki je prevzela mandat v Sloveniji decembra 2016.

Mufti Grabus je veleposlanico Altuğ seznanil z Islamsko skupnostjo v Republiki Sloveniji, njenim položajem, projekti, ki jih realizira in posebej s projektom izgradnje Islamskega kulturnega centra v Ljubljani.

Med pogovorom sta se dotaknila tudi sodelovanja med Diyanetom in Islamsko skupnostjo v Republiki Sloveniji ter se strinjala, da je sodelovanje zelo dobro, ki ga je treba krepiti tudi v prihodnje.

Mufti Grabus je posebej poudaril 100. obletnico izgradnje prve džamije v Sloveniji, džamije v Logu pod Mangartom, ki jo bo Islamska skupnost v Republiki Sloveniji v letošnjem letu obeležila z različnimi dogodki kot so okrogle mize, posebna konferenca ipd.

Ob koncu je izpostavil zelo dobro dosedanje sodelovanje z turškim veleposlaništvom v Ljubljani, kar pričakuje tudi v prihodnje. Veleposlanica Altuğ je povedala, da se bo prizadevala za ohranjanje dobrih odnosov med inštitucijama tudi v prihodnje.