Hafiz Sulejman Bugari v Sloveniji

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je v preteklem vikendu od 23. do 25. septembra 2016, gostila hafiza Sulejmana Bugarija, ki slovi za enega od boljših predavateljev s področja Balkana, ki s svojimi predavanji in nasveti povsod polni dvorane in privablja mnoge poslušalce.

Hafiz Sulejman Bugari je imel predavanja v številnih džematih, osrednje predavanje pa je organizirano v soboto, 24. septembra 2016, v Hotelu Four point by Sheraton v Ljubljani. Tako v Ljubljani kot tudi v drugih džematih je Hafiza poslušalo veliko število ljudi. V svojem predavanju se je dotaknil aktualnih vprašanj in stanj, ki jih doživljamo ter ponudil določene rešitve. Tista najboljša rešitev, ki naj bi bila vodilo vsakemu verniku je zaupanje in vera v Vzvišenega Boga. Predstavljena je tudi njegova zadnja knjiga o kateri je spregovoril tudi g. Ajet Arifi, direktor založbe Connectum iz Sarajeva znotraj katere je izšla Hafizova zadnja kot tudi ostale knjige.

V Ljubljani je prisotne nagovoril tudi mufti prof. dr. Nedžad Grabus in se zahvalil hafizu Sulejmanu Bugariju za prihod v Slovenijo in poudaril kako velika je njegova odgovornost glede na to, da njegov pristop in sporočila vplivajo na mnoge ljudi, kar je tudi dokazal pri delu z zasvojenimi ljudmi od težkih drog s katerimi je delal tekom svojega bivanja in delovanja v Sarajevu.

Hafiz Sulejman Bugari je obiskal še džemat Jesenice, Maribor, Koper in Velenje.

Sledijo fotografski utrinki: