Umrl je Latif Hasičić, član Zbora Islamske skupnosti v RS

V ponedeljek, 30. maja 2016, je v 63. letu umrl Latif Hasičić iz Logatca, član Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Latif Hasičić se je rodil leta 1953 v kraju Zavidovići (BiH). Še mladoleten je leta 1970 prišel v Slovenijo na šolanje. Najprej je živel na Jesenicah, nato v Kranju, na Vrhniki in v Logatcu. Spominjamo se ga kot nasmejanega in duhovitega človeka, in tudi človeka z občutkom do drugih ljudi.

Pogreb (dženaza-namaz), ki ga je vodil mufti prof. dr. Nedžad Grabus, je bil organiziran v sredo, 1. junija 2016, v Logatcu. Med drugim je mufti povedal:

»Spoštovani člani družine Hasičić, spoštovani bratje (in sestre), spoštovani prijatelji in znanci družine Hasičić.

Danes smo se zbrali tu v Logatcu, da bi se poslovili od Latifa Hasičića, ki je bil član Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Krajše obdobje je bil tudi predsednik Odbora Islamske skupnosti v Postojni. Poznal sem ga osebno. Vem, da je bil človek odprtega srca in nasmejanega duha. V svojem 63. letu nas je zapustil in odšel v večnost. Za seboj je pustil dober glas, saj je bil v Logatcu, kjer je preživel svoja najboljša leta, zelo spoštovan, prav tako tudi v Islamski skupnosti. Veliko je prispeval za okolje in družbo, v kateri je živel. Zato prosimo Vzvišenega Boga, da ga nagradi za vse, kar je naredil za skupno dobro.

Spoštovane in spoštovani,

vprašanje smrti je eno najstarejših vprašanj, s katerimi se je človek ukvarjal. Smrt kot smrt je prehod iz enega oziroma tostranskega življenja v drugo, večno življenje. Človek je ustvarjen iz duše oziroma duha in telesa.

Vsemogočni Bog v Kur’anu pravi:

”Vse, kar je na Zemlji, je minljivo, ostane samo obličje tvojega Gospodarja, Veličastnega in Plemenitega”. (Er-Rahman, 26, 27)

Danes je pred nami Latif. Jutri je lahko kdo izmed nas. Zato se moramo, spoštovane in spoštovani, vsakodnevno pripravljati na trenutek, ko bomo zapustili ta svet in se vrnili k svojemu Gospodarju. Dženaze oziroma pogrebi so učne ure za nas žive, ki ostajamo. Ne glede na to kaj smo počeli na tem svetu, s seboj odnesemo samo dobra in slaba dela. Verjamem, da ima Latif veliko dobrih del, ki ga bodo krasila na drugem, večnem svetu in mu bodo priskrbela prijetno mesto v dženetu oziroma nebesih.

V svojem imenu in imenu Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji družini Hasičić izražam sožalje s prošnjo k Vzvišenemu Bogu, da rahmetli Latifu podari dženet-firdevs, družini veliko sabura oziroma potrpežljivosti, nas ostale pa usmeri na pravo pot,« je povedal mufti Grabus.

Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un.