Srečanje starih prijateljev

V soboto, 4. junija 2016, je mufti prof. dr. Nedžad Grabus v spremstvu imama Ifeta Suljića obiskal hadžija Esada Mahmutovića, Zejfo Mahmutović in hadži Fato Zaimović, stare prijatelje in pomembne člane Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji in džemata na Jesenicah.

Mufti Grabus je od leta 1990 v nenehnem stiku z omenjenimi člani Islamske skupnosti. Hadži Esad Mahmutović in njegova soproga Zejfa sta več let sprejemala in gostila vse popotnike in goste džemata na Jesenicah. Ko je džemat na Jesenicah šele nastajal in ni imel stanovanja za imama, sta pri Mahmutovićevih živela takratna jeseniška imama Sakib Halilović in Nedžad Grabus. Mahmutovićevi so v sebi združili bihaško dobrodelnost in jeseniško odgovornost. Danes, ko je njuno zdravje nekoliko načeto, je mufti izkoristil priložnost in se jim v dneh pred ramazanom zahvalil za starševsko skrb in iskreno podporo, ki sta mu jo nudila, ko je bil imam na Jesenicah. Prav tako se je zahvalil za vsa dobra dela, ki sta jih naredila za Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji. Pri Mahmutovićevih nikoli ni bilo potrebe po napovedovanju gostov, goste je družina Mahmutović vedno sprejela  z nasmehom na obrazu in razširjenimi rokami.

Hadži Fata Zaimović iz Bosanske Gradiške je bila že od samega začetka velik vakif (donator) džemata na Jesenicah in podpornica vseh aktivnosti, ki so potekale v džematu. Posebej je podpirala delo imamov, saj se je zavedala dejstva, da imam simbolizira enotnost džemata in ohranja vrednote skupnosti. Prosimo Vzvišenega Boga, da Hadžiju Esadu Mahmutoviću, Zejfi Mahmutović in hadži Fati Zaimović v zameno za ljubezen, trud in dobra dela, ki so jih vložili v Islamsko skupnost v Republiki Sloveniji, podari zdravje.

Ifet Suljić