Mufti Grabus sprejel veleposlanika BiH

V torek, 19. aprila 2016, je mufti prof. dr. Nedžad Grabus s sodelavci na gradbišču Islamskega kulturnega centra v Ljubljani sprejel bosanskega veleposlanika v Ljubljani nj. eksc. Željka Jerkića. Ambasadorja je spremljala gospa Azra Popović, konzulka na Veleposlaništvu BiH.

ena

To je bil poslovilni obisk veleposlanika Jerkića, ki konec aprila odhaja iz Ljubljane. Izrazil je zadovoljstvo, ker si je z muftijem ogledal gradbišče Islamskega kulturnega centra. Mufti je veleposlaniku pokazal celoten kompleks IKC in pojasnil pomen ter pomembnost objekta za Islamsko skupnost in muslimane v Sloveniji. Veleposlanik in konzulka sta bila presenečena nad doseženim uspehom, ki ga je Islamska skupnost dosegla v preteklem letu, odkar se je začela graditi džamija. Muftiju Grabusu sta čestitala za velik uspeh in mu v imenu celotnega Veleposlaništva BiH v Ljubljani pri realizaciji projekta gradnje džamije izrazila moralno podporo. Povedala sta, da sta prepričana, da bo džamija pomemben dejavnik promoviranja sobivanja in medreligijskega dialoga v Sloveniji.

Mufti Grabus se je gospodu Jerkiću zahvalil za korektno sodelovanje v času njegovega mandata in mu zaželel srečo, mir in osebno zadovoljstvo v upokojitvi, ki jo bo dočakal po zaključku mandata v Ljubljani.